Nelu Tătaru: ”Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau cea de-a doua cocoaşă”

Publicat: 15 Sep. 2020, 08:28 Arhiva

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru susține faptul că în România există încă primul val de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Iar în lunile ce vor urma, octombrie-noiembrie, va exista o scădere a numărului de cazuri, în condițiile în care regulile vor fi respectate.

”Staţi să terminăm valul 1. Noi avem cea de-a doua fază a primului val sau cea de-a doua cocoaşă, suntem în acel platou pe care intenţionăm să îl menţinem pe aceste 2 săptămâni, 10- 14 zile în care vedem efectul de la începutul şcolii, efect pe care trebuie să îl observăm în rândul copiilor, dar şi în rândul profesorilor. Respectarea regulilor ar trebui să ne lase în acelaşi platou, cu o creştere relativ mică de la o zi la alta”, a spus Nelu Tătaru, după ce a fost întrebat când va fi cel de-al doilea val, arată g4media.ro.

Nelu Tătaru: ”Luni de foc vor fi după cum le facem noi”

Ministrul Sănătății susține că bolile de sezon vor fi gestionate, dacă se respectă regulile și se atinge o scădere a numărului de îmbolnăviri în toamnă. În curând va veni și sezonul gripal, iar oamenii nu trebuie să uite că există patologie și comorbidități.

”În condiţiile în care ducem spre începutul lui octombrie şi vedem că gestionăm bine începutul acestei şcoli şi perioadei de învăţământ, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lunii octombrie – noiembrie, să avem şi o scădere a numărului de cazuri. Să nu uităm că va veni sezonul gripal, să nu uităm că există sezon rece, să nu uităm că există patologie şi comorbidităţi. Trebuie să avem grijă la absolut toate.

Luni de foc vor fi după cum le facem noi. Respectarea unor reguli şi menţinerea unui platou, cu o scădere spre sfârşitul lui octombrie va însemna doar gestionarea bolilor de sezon şi menţinerea într-un ritm scăzut a transmiterii comunitare”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Publicat: 15 Sep. 2020, 08:28 Arhiva
Pe aceeași temă