Nelu Tătaru, despre noul an școlar: ”În condițiile în care avem un elev infectat…”

Publicat: 13 Sep. 2020, 09:20 Arhiva

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, a făcut declarații și a vorbit despre provocările care sunt aduse odată cu sosirea lunii septembrie.

Anul școlar este pe cale să înceapă, iar Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a readus în prim plan necesitatea purtării măștii de protecție și păstrării distanței fizice.

”Toată luna septembrie este o lună de provocare, începutul școlii pentru mine fiind cel mai important moment de la începutul acestei pandemii. Începutul școlii trebuie gestionat și trebuie gestionat în măsura respectării acelor reguli pe care trebuie să le știe toți părinții și să ni le însușim împreună cu copiii”, a spus Nelu Tătaru pentru Digi24.

Nelu Tătaru: ”Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care își va desfășura activitatea de învățământ”

„Există o recomandare a portului măștii. Acest port al măștii este absolut necesar în interior, în pauze, în locurile aglomerate la ieșirea în curte.

Dacă avem suspiciuni de existența unei boli cronice sau dacă avem suspiciuni prin existența unor aparținători acasă care au aceste patologii conexe, atunci un medic de familie sau medicul specialist poate recomanda ca acești copii să desfășoare activitate școlară online.

Rămân aceleași precauții pe care le-am repetat și le repetăm de la începutul acestei pandemii: haideți să purtăm măști, haideți să folosim dezinfectant, haideți să mergem pe acele circuite care sunt special marcate în drumul spre clasă și în drumul din clasă spre ieșirea din școală, precum și în timpul orelor să păstrăm acea măscuță până în pauză, iar în momentul în care am ieșit și avem un loc mai liber, putem renunța un pic la mască.

Fiecare școală are libertatea să-și adapteze scenariul pe care își va desfășura activitatea de învățământ.

În condițiile în care avem un elev infectat, acel elev merge într-o unitate medicală, iar ceilalți colegi din clasă vor merge în carantină 14 zile, acea clasă fiind închisă.

În condițiile în care avem trei elevi, în trei clase diferite, infectați cu SARS-CoV-2, atunci cei trei elevi vor merge la unități medicale, iar ceilalți copii din acea școală vor merge în carantină 14 zile, școala fiind închisă 14 zile și pentru dezinfecție”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit Digi24.

Publicat: 13 Sep. 2020, 09:20 Arhiva
Pe aceeași temă