Ne paște o foamete de proporții biblice! Pandemia va avea un impact economic devastator, susțin specialiștii

Publicat: 23 apr. 2020, 07:48 Autor: Maria Apostol News
Ne paște o foamete de proporții biblice! Pandemia va avea un impact economic devastator, susțin specialiștii

Toată planeta se va confrunta cu episoade de foamete de „proporții biblice” în părțile cele mai sărace ale lumii, avertizează ONU, în condițiile în care pandemia de coronavirus va condamna încă 130 de milioane de oameni la foamete, relatează CNN.

Aceste episoade de foamete ar putea avea loc în „aproximativ 36 de țări”, în cel mai rău caz, a declarat directorul executiv al World Food Programme, într-un discurs sobru, marți. Zece dintre aceste țări deja au peste un milion de oameni care se confruntă cu foametea, a completat el.

Motivele citate de el sunt conflictul, recesiunea economic, un declin în cantitatea de ajutoare și prăbușirea prețurilor la petrol.

Ne paște o foamete de proporții biblice!

În timp ce ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, suntem, de asemenea, pe punctul de a fi loviți de o pandemie de foamete. Există pericolul real ca mai mulți oameni să moară din cauza impactului economic decât din cauza virusului”, a spus David Beasley.

WFP a avertizat deja că 2020 va fi un an devastator pentru numeroase țări lovite de sărăcie și război, cu 135 de milioane de oameni aflându-se într-o criză alimentară. Proiecțiile reînnoite după criza coronavirusului aproape că dublează acestă cifră.

Această cifră, adăugată la cea de 821 de milioane care sunt deja înfometați „cronic”, arată o statistică sumbră – peste un miliard de oameni în situații de criză alimentară. Agenția a identificat 55 de țări care se află sub presiunea unui risc mare de foamete.

Aceste țări se confruntă cu alegerea imposibilă dintre a salva vieți, traiul cetățenilor lor sau, în cel mai rău caz, vor ajunge să salveze oamenii de coronavirus, doar pentru a îi privi cum mor de foame după”, se arată în raportul agenției.

Dintre acestea, țările cu cele mai mari probleme sunt Yemen, Republica Democratică Congo, Afghanistan, Venezuela, Etiopia, Sudanul de Sud, Sudan, Siria, Nigeria și Haiti. Majoritatea acestor țări nu au fost lovite puternic de pandemie, însă situația proastă a sistemelor lor de Sănătate ar putea transforma o epidemie minoră într-un devastatoare.

Publicat: 23 apr. 2020, 07:48 Autor: Maria Apostol News
Pe aceeași temă