Ne mai putem infecta cu noul coronavirus după vaccinare? Ce spune Răzvan Cherecheș

Publicat: 05 apr. 2021, 15:01 Autor: Elena Arhiva
Ne mai putem infecta cu noul coronavirus după vaccinare? Ce spune Răzvan Cherecheș

Răzvan Cherecheș, expertul UBB în sănătate publică, a explicat de ce este posibil să ne infectăm cu COVID-19, chiar dacă suntem vaccinați complet.

Răzvan Cherecheș a explicat că există șanse ca după vaccinare, să fim testați pozitiv cu noul coronavirus, chiar dacă am efectuat atât prima doză, cât și rapelul. Specialistul a arătat însă, că în acest caz, probabilitatea ca simptomele să se manifeste este una extrem de redusă.

„Este posibil să fiu testat ulterior pozitiv? Da, este posibil. Vaccinul conține doar o informație despre proteina țepușă din capsula din exteriorul virusului, nu conține virusuri, nici atenuate, nici vii, nici moarte. Nu este nici o șansă ca prin vaccinare să te infectezi cu virusul. Organismul nostru învață să facă anticorpi specifici pentru proteina țepușă de la exteriorul virusului. Este posibil ca după vaccinare să ne infectăm cu un virus, care intră în organismul nostru.

Cineva tușește, strănută langă noi și nu purtăm mască, virusul intră în organismul nostru, începe să se multiplice și în același timp, anticorpii noștri încep să îl atace. Există o perioadă foarte îngustă în care este posibil să fii pozitiv, chiar dacă probabilitatea de manifestare a simptomelor este extrem de redusă”, a explicat Răzvan Cherecheș, pe o rețea de socializare.

3.611 cazuri noi în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost raportate 3.611 cazuri noi de COVID-19. Alți 120 de români au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. La ATI sunt internați 1.478 de pacienți COVID, cel mai mare număr de la începutul pandemiei.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 05 apr. 2021, 15:01 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă