Mersul pe jos imbunatateste memoria. Ce se intampla daca te plimbi 30 de minute, zilnic

Publicat: 17 iun. 2019, 18:10 Autor: madalina m. Life

O vorba din batrani spune ca "mersul pe jos face piciorul frumos". Insa, nu e singurul beneficiu al acestui obicei sanatos!

A fost demonstrat stiintific faptul ca mersul pe jos imbunatateste semnificativ sanatatea creierului. Daca iti doresti sa te feresti de bolile degenerative, care isi fac simtita prezenta in unele cazuri, ca semne ale batranetii, o poti face prin acest obicei.

Este bine sa ne plimbam cel putin 30 de minute, in fiecare zi, sustin savantii. Astfel, ne ajutam si sanatatea fizica, dar si pe cea mintala. Totodata, e suficient sa iti rezervi o jumatate de ora, pe care sa o dedici unei plimbari. Stiintific vorbind, si 20 de astfel de minute, petrecute in miscare, ajuta organismul uman.

Mersul pe jos imbunatateste memoria!

„Cred ca este o descoperire interesanta, aceea ca mersul sustinut are un efect important asupra structurii creierului”, a fost de parere Carl Cotman. Acesta este un neurolog din cadrul Universitatii California, din SUA. In studiul pe care l-a realizat au fost analizati 60 de pacienti.

Mersul pe jos imbunatateste memoria

Oamenii aveau o varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani. Pacientii au mers pe jos timp de 40 de minute, de trei ori pe saptamana. A fost suficient incat sa le creasca numarul de batai ale inimii.

A mai existat si un alt grup de 60 de subiecti, care au fost indemnati sa faca exercitii fizice pentru tonifiere. Dupa un singur an de zile, hipocampusul celor din primul grup a crescut simtitor, avand un volum marit cu 2%.

Intarirea acestei zone de creier este foarte importanta mai ales pentru persoanele care sufera de probleme cu memoria sau uita constant lucruri. Mai mult, este o zona de creier care joaca un rol esential in formarea si stocarea de amintiri, dar si sentimente.

Plimbarile ajuta creativitatea!

Daca sunteti blocat intr-un impas, atunci cand aveti de realizat un proiect, 20 de minute de mers pe jos devin salvatoare. Asta deoarece s-a observat ca o plimbare poate fi un antidot-minune in lupta cu blocajele intelectuale. Un studiu din anul 2014, realizat la Universitatea Stanford, a confrimat ca mersul pe jos a crescut productia creativa a unei persoane cu aproximativ 60%. Consumul zilnic de oua, efecte asupra functionarii creierului

Plimbarile alunga depresia!

La fel, mersul pe jos poate sa devina un aliat de nadejde daca va confruntati cu un episod de depresie. In acest sens au fost analizate rezultatele a 49 de studii, realizate la King’s College din Londra. A fost aratat ca 20 de minute de plimbare pot reduce riscul de dezvoltare a depresiilor cu o treime. Orice tip de activitate aerobica in moderatie stimuleaza buna functionare a creierului. Pe langa plimbari, aici este inclus si mersul cu bicicleta, un anti-depresiv natural.

sursa: adevarul.ro

Publicat: 17 iun. 2019, 18:10 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă