Mărturii din infern. Dezastrul găsit de crimininaliști în casa lui Gheorghe Dincă: ”S-au risipit niște probe”

Publicat: 23 ian. 2020, 10:06 Autor: Elena News
Mărturii din infern. Dezastrul găsit de crimininaliști în casa lui Gheorghe Dincă: ”S-au risipit niște probe”

Detalii cutremurătoare ies la iveală, deși în curand se face un an de la dispariția Luizei Melencu, prima minoră pe care Gheorghe Dincă a declarat că a ucis-o, apoi și-a șchimbat declarația, spunând că a fost luată de alți bărbați. 

Comisarul-șef Florian Eniță a fost cel care a preluat cercetările în curtea și în casa lui Gheorghe Dincă, după ce polițiștii din Olt au risipit probe importante. Într-un interviu acordat site-ului ziare.com, Florian Eniță, cel care a cercetat în detaliu casa monstrului din Caracal, dezvăluie lucruri absolut înfiorătoare despre ce au găsit criminaliștii la fața locului.

”Într-o vineri, pe 2 august, am plecat 8 persoane de la Serviciul Omoruri și 12 criminaliști de la Poliția Capitalei. Am avut și de la IGP câțiva criminaliști, câțiva ofiteri, profilerul. Destul de multi. Nu știam despre ce e vorba. Abia când am ajuns și am făcut prima evaluare a ceea ce am găsit, le-am spus că va dura cel puțin 3 săptămâni cercetarea la fața locului (CFL). Mulți nu au vrut să creadă: „ce facem 3 săptămâni aici?”. A durat mai mult, până pe 29 august”, a spus comisarul șef într-un interviu acordat ziare.com.

Mai mult decât atât, Florian Eniță a mărturisit că din cauza faptului că polițiștii care s-au ocupat prima dată de prelevarea probelor nu aveau experiența necesară pentru un asemenea caz.

”Dosarul era într-o situație destul de dificilă, cei de la IPJ Olt descoperiseră resturile de oase umane în butoi, și-au făcut treaba referitoare la ele, dar CFL nu a mers asa cum am fi vrut. De ce? S-au risipit niște probe. Noi nu am știut ce au făcut ei înainte. Când am intrat în camera unde fuseseră ținute fetele, am văzut că majoritatea obiectelor dispăruseră de acolo. Se vedeau urmele de unde au fost ridicate, i-am întrebat ce s-a întâmplat cu ele: „le-am luat și le-am pus în alta cameră”.

”În următoarea camera erau fel și fel de lucruri, inclusiv haine, peste care au fost aruncate cele aduse din prima cameră. A trebuit să luam imaginile, să refacem toată camera, ca să știm exact de unde fuseseră luate obiectele. Puteam avea urme dinamice, am și avut, de exemplu, stropi de sânge care au o anumită direcție, dar se întrerup la un moment dat, dacă un obiect a fost mutat. Dacă lipseste un obiect de acolo și îl găsim în altă parte, ne strică practic locul comiterii faptei. Putem crede că s-a comis și în altă parte o faptă, iar primele urme nu mai au continuitate. Ne-a pus la încercare acest aspect”, a mai precizat comisarul sef.

 

 

Publicat: 23 ian. 2020, 10:06 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă