Colega Luizei Melencu, după audieri: ”Mi-au zis să nu vorbesc urât despre Dincă”

Publicat: 10 dec. 2019, 12:49 Autor: Ioana Cioflan News
Colega Luizei Melencu, după audieri: ”Mi-au zis să nu vorbesc urât despre Dincă”

Procurorii DIICOT au dispus reaudierea a şase martori pentru a le arăta acestora două bijuterii care au fost găsite în casa groazei din Caracal.

Reacţia anchetatorilor a fost cel puţin ciudată în momentul în care una dintre colegele Luizei a spus ce i-ar face lui Dincă dacă l-ar avea în faţa sa.

Două colege, iubitul, mama, dar şi ambii bunici ai Luizei au fost chemaţi luni dimineaţa, 9 decembrie, la Inspectoratul de Poliţie Dolj pentru a da noi declaraţii în cazul tinerei dispărute din Caracal în urmă cu 8 luni. Cei şase au fost asistaţi de Carmen Obârşanu, noul avocat al familiei Melencu.

Prima care a ieşit de la audierile care au durat mai bine de şase ore a fost Alina Toboşaru, colega şi prietena Luizei. „Am fost audiată în acest dosar pentru a cincea oară. Mi-au adresat aceleaşi întrebări, dar au insistat de data aceasta pe bijuterii. Le-am spus din nou că Luiza purta mereu un lănţişor cu trei inimioare, o brăţară şi o pereche de cercei. Mi-au arătat un lănţişor care semăna cu lănţişorul Luizei, dar nu avea inimioarele. Erau doar zalele. La un moment dat am spus că dacă l-aş vedea pe Dincă, dacă l-aş avea în faţa mea, i-aş da cu pietre în cap. Au avut o reacţie cel puţin ciudată. S-au ridicat în picioare şi mi-au zis să nu vorbesc urât de Dincă, să-mi măsor cuvintele, că nu sunt eu în măsură să fac astfel de afirmaţii, să nu vorbesc în faţa lor aşa, că nu sunt eu atât de mare încât să vorbesc de Dincă. Nu mi-a venit să cred când le-am văzut reacţia. A intervenit doamna avocat şi le-a zis că n-am zis nimic anormal, să nu se mai supere atâta”, a declarat Alina Toboşaru, colega Luizei.

”Mi-au zis că sunt de etnie romă, de ce nu m-am măritat la 14 ani, aşa cum e obiceiul la noi”

Nu este pentru prima dată când tânăra povesteşte public care fost comportamentul anchetatorilor în timpul audierilor. „M-au întrebat de mai multe ori cum era Luiza, ce fel de haine purta, dacă avea prieten, dacă a avut mai mulţi iubiţi. La prima audiere, imediat după ce a dispărut Luiza, râzând, îmi spuneau că prietena mea sigur a fugit cu un Făt Frumos. Mi-au zis tot atunci că sunt de etnie romă, de ce nu m-am măritat la 14 ani, aşa cum e obiceiul la noi. Le-am spus că nu-i nimic adevărat din ceea ce cred şi spun. M-am simţit umilită atunci”, a mai declarat Alina Toboşaru după audierile din luna octombrie, relatează adevarul.ro.

Revenind la audierile care au avut loc luni la sediul IPJ Dolj, iubitul, mama, bunicul şi bunica Luizei au spus că şi lor li s-au prezentat un lănţişor şi un cercel, dar toţi au declarat că cele două bijuterii „cu siguranţă nu au aparţinut niciodată Luizei”.

Publicat: 10 dec. 2019, 12:49 Autor: Ioana Cioflan News
Pe aceeași temă