Mărturia șocantă unei asistente cu COVID-19 de la Maternitatea Timișoara: „Paciente infectate umblau prin spital, medicii din izolare veneau să opereze”

Publicat: 08 Apr. 2020, 14:06 News
Mărturia șocantă unei asistente cu COVID-19 de la Maternitatea Timișoara: Paciente infectate umblau prin spital, medicii din izolare veneau să opereze
O asistentă medicală de la Maternitatea Odobescu din Timișoara, unde au fost confirmați cu COVID zece bebeluși și 25 de cadre medicale și paciente, povestește calvarul la care este supusă atât ea, cât şi ceilalţi colegi ai săi. Femeia, care este infectată și ea cu coronavirus a făcut declaraţii incredibile sunt protecţia anonimatului.
Femeia, care este infectată și ea cu coronavirus, povesteşte că a fost chemată la lucru deși se simțea rău, că nu a fost luată în seamă și că a fost testată câteva zile mai târziu, după multe insistențe
Asistenta medicală este internată acum la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Ultima dată a fost joi la lucru, la Maternitatea Odobescu. Sâmbătă noapte a fost luată de ambulanță de acasă. Tușește des, dar spune că a scăpat de febră și se simte mai bine.
„Sâmbătă, după miezul nopții, după lungi insistențe de testare care au fost refuzate de instituție, am fost adusă la spital, la Victor Babeș. M-au chemat la lucru și joi, deși eu le-am spus de starea mea de sănătate și nu m-au luat în seamă. Într-un final, joi am plecat de la lucru, mi s-a făcut rău, m-am învoit.
Am sunat la ambulanță seara, am sunat la Direcția de Sănătate Publică, am cerut testare la domiciliu și a doua zi au venit și m-au testat. Apoi m-a sunat un medic epidemiolog sâmbătă seara, în jur de ora 22, la 24 și ceva a venit ambulanța după mine. A venit o mașină mare. Ulterior, când am ajuns la spital, am făcut febră 37 cu 9 și încă două zile după am făcut 38. S-a redus febra de o zi, nu am mai făcut febră. Frecvența tusei s-a redus la jumătate și, în rest… dureri musculare foarte mari, respirație anevoioasă. Tratamentul este foarte bun, își face efectul. Aici, la Spitalul Victor Babeș, se ocupă de noi”, a relatat asistenta de la Odobescu, sub protecția anonimatului.

„Medici care erau în izolare veneau la lucru”

La Maternitatea Odobescu, unde lucrează femeia, au fost confirmați cu coronavirus 10 bebeluși și 25 de cadre medicale și paciente. Maternitatea a fost în carantină doar pentru aproximativ 24 de ore, iar asistenta medicală spune că le-a fost refuzată testarea cadrelor medicale.
„După ce au ieșit fetele din carantina de 30 și ceva de ore, eu am fost în prima tură cu colegele care le-au înlocuit. La prima tură după nu s-a făcut la niciun membru al personalului medical testarea. Fetele, săracele, lucrează în continuare, nu au fost testate. Au fost și paciente pozitive pe care le-am tratat și apoi am aflat că au coronavirus.
Ei operează în continuare, nu au niciun stres. Deja trecem în a doua săptămână de când s-a aflat că în maternitate există cazuri pozitive. Se știa și pe jos, pe la parter, că erau paciente pozitive și umblau prin spital fără nicio problemă. Erau medici care erau în izolare și veneau la lucru să opereze. Chiar joi am întrebat un medic de ce vine la lucru, dacă este în izolare”, a mai susținut asistenta, pentru tion.ro.
Publicat: 08 Apr. 2020, 14:06 News
Pe aceeași temă