Mai multe drumuri județene și naționale sunt blocate din cauza apei. A început să se facă evacurea preventivă

Publicat: 09 Jun. 2019, 12:53 Ciao.ro
Mai multe drumuri județene și naționale sunt blocate din cauza apei. A început să se facă evacurea preventivă

Circulația este blocată pe mai multe drumuri naționale și județene din cauza apei și alunecărilor de teren.

Mai multe drumuri județene și naționale sunt blocate. Angajații MAI au ajutat la eliminarea apei în 14 localități afectate de inundații și au evacuat preventiv mai multe persoane.

Mai multe drumuri județene și naționale sunt blocate

Mai multe drumuri judetene si nationale sunt blocate

„Conform centralizării​ realizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul MAI, s-a acționat în 14 localități din 6 județe (AG, DB, HD, HR, TR și VS), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 97 beciuri/subsoluri, 62 curți, 70 fântâni, precum și pentru degajarea a 11 copaci căzuți pe carosabil, o casă și un autoturism.

De asemenea, angajații MAI au acționat pentru evacuarea preventivă a persoanelor, în localitatea Croitori fiind evacuate preventiv la rude 3 persoane (2 adulți și 1 minor)”, informează Ministerul de Interne, printr-un comunicat de presă.

Din cauza ploilor din ultimele 24 de ore, circulația rutieră este blocată din cauza apei, aluviunilor și alunecărilor de teren​ pe un drum național (DN 73D/AG) și un drum județean (DJ 203K/BZ), respectiv restricționată pe un drum național (DN 17A/SV) și 2 drumuri județene (DJ 205D/VN și DJ 609/TM).

Circulația rutieră a fost temporar blocată pe 3 drumuri naționale (DN 51/TR, DN 6/TR și DN 5C/TR) și​ 2 drumuri județene (DJ 504/TR și DJ 506B/TR), mai arată sursa citată.

„Rămâne valabilă până la data de 11 iunie, ora 23.00 o informare meteorologică referitoare la manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

De asemenea, în ceea ce privește posibile scurgeri pe versanți, viituri rapide, precum și depășiri ale cotelor de apărare ale râurilor, sunt în vigoare coduri galbene și portocalii ce vizează majoritatea bazinelor hidrografice pe întreg teritoriul țării, inclusiv fluviul Dunărea”, mai informează MAI.

Publicat: 09 Jun. 2019, 12:53 Ciao.ro
Pe aceeași temă