UPDATE: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Vrancea și Buzău! ANM a făcut o nouă avertizare

Publicat: 19 Jul. 2019, 15:16 Ciao.ro
UPDATE: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Vrancea și Buzău! ANM a făcut o nouă avertizare

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Vrancea și Buzău, până vineri seara.

UPDATE: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Vrancea și Buzău! Pe alte râuri este cod galben de inundații, în vigoare tot până vineri seara.

Codul portocaliu a fost emis pentru perioada intervalul vineri ora 14.55 – ora 22.00 pe râurile mici din bazinele hidrografice al râurilor Râmna – bazin superior mijlociu, Râmnicu Sărat – bazin superior și mijlociu, județele Vrancea și Buzău.

UPDATE: Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Vrancea și Buzău

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinul hidrografic: Râmnicu Sărat – bazin superior.

De asemenea, până vineri la ora 24.00 a fost emis un cod galben de inundații pe râuri din județele Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Tulcea și Constanța, iar până la ora 21.00 pe râuri din Brașov, Covasna, Buzău, Prahova și Vrancea.

Sunt prevăzute scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Avertizare cod galben de vreme severă imediată pentru 5 județe

Meteorologii avertizează că mai multe localități din cinci județe se află sub cod galben.

Avertizare cod galben de vreme severă imediată. Codul galben este valabil pentru ploi, vânt, grindină și descărcări electrice, potrivit meteorologilor.

Meteorologii au emis două avertizări nowcasting cod galben pentru mai multe localități din județul Tulcea, respectiv pentru zona de munte a județelor Argeş, Prahova, Buzău și Dâmboviţa.

Publicat: 19 Jul. 2019, 15:16 Ciao.ro
Pe aceeași temă