O nouă alertă meteo de ninsori şi viscol în 16 judeţe. Ce zone sunt afectate

Publicat: 11 Mar. 2021, 11:34 Arhiva
O nouă alertă meteo de ninsori şi viscol în 16 judeţe. Ce zone sunt afectate

Meteorologii anunţă precipitaţii mixte, polei, ninsori la munte şi intensificări temporare ale vântului de joi până vineri. Au emis şi o alertă Cod galben de ninsori şi viscol la munte, valabilă în 16 judeţe.

Conform unei informări meteo valabilă de joi ora 23:00 până vineri ora 18:00, aria precipitaţiilor se va extinde treptat, la început în regiunile vestice, nord-vestice, apoi şi în centru şi în nord-est. La munte vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în zonele mai joase de relief vor fi precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi trecător ploaie. Pe alocuri se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunior, cu viteze mai mari în nordul Crişanei, Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea, unde local vor fi rafale în general de 50…60 km/h, amplificând senzaţia de frig. Joi şi vineri vremea va fi deosebit de rece în majoritatea regiunilor, pe alocuri geroasă, mai ales noaptea.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă şi pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, mai ales lapoviţă şi ninsoare la munte şi predominant ploi în zonele joase. Pe alocuri se va depune polei. Alerta Cod galben va intra în vigoare vineri la ora 2:00 şi va expria la ora 18:00, anunţând ninsori în general moderate cantitativ şi viscol la munte.

În Maramureş, precum şi în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali va ninge în general moderat cantitativ şi local se va depune strat de zăpadă mai consistent. La altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, temporar cu rafale de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită şi zăpada spulberată.

Codul galben vizează judeţele Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, Alba, Cluj, Maramureş, Bistriţa- Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamţ şi Suceava.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 11 Mar. 2021, 11:34 Arhiva
Pe aceeași temă