Avertizare cod galben de vreme severă imediată pentru 5 județe

Publicat: 19 Jul. 2019, 14:11 Ciao.ro
Avertizare cod galben de vreme severă imediată pentru 5 județe

Meteorologii avertizează că mai multe localități din cinci județe se află sub cod galben.

Avertizare cod galben de vreme severă imediată. Codul galben este valabil pentru ploi, vânt, grindină și descărcări electrice, potrivit meteorologilor.

Meteorologii au emis două avertizări nowcasting cod galben pentru mai multe localități din județul Tulcea, respectiv pentru zona de munte a județelor Argeş, Prahova, Buzău și Dâmboviţa.

Avertizare cod galben de vreme severă imediată

Avertizare cod galben de vreme severă imediată

Avertizările, în vigoare până la ora 14.00, anunță descărcări electrice, grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și averse din care se vor cumula 15…30 l/mp.

Cod galben de inundații pe râuri din cinci județe

Hidrologii au emis, vineri, atenționare cod galben de inundații pe râuri din cinci județe, fiind posibile viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale.

De asemenea, vor fi şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinele hidrografice Buzău – afluenții aferenți sectorului amonte S.H. Măgura, în judeţele Brașov, Covasna, Buzău, Prahova și din bazinele hidrografice Milcov, Râmna, din județul Vrancea.

Atenționarea intră în vigoare la ora 13.30 și este valabilă până la ora 21.00.

Publicat: 19 Jul. 2019, 14:11 Ciao.ro
Pe aceeași temă