Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri. ANM avertizează iar

Publicat: 19 iun. 2019, 15:31 Autor: Simona Ciao.ro
Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri. ANM avertizează iar

Mai multe râuri din județele Gorj și Vâlcea sunt, miercuri, sub avertizare cod portocaliu de inundații.

Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri. Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o avertizare Cod portocaliu pentru râuri din județele Gorj și Vâlcea.

Potrivit specialiștilor, în aceste zone se vor semnala scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații şi creşteri rapide de debite cu depășiri ale cotelor de inundație.

Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri

Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri

Avertizarea a intrat în vigoare miercuri, la ora 14.30, este valabilă la ora 24.00 și vizează afluenții Oltului aferenți sectorului aval S.H. Cornet – amonte acumularea Ionești, Olteț – bazin superior și mijlociu, Cerna – bazin superior și mijlociu, din județele Gorj și Vâlcea.

Hidrologii au emis și Cod galben de inundații pe râuri din 20 de județe, valabil de miercuri, de la ora 14.00, până joi după-amiază.

ANM a emis azi o nouă informare de instabilitate atmosferică

ANM anunță că în perioada marți ora 10.00 – joi ora 23.00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării.

Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

În cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină.

Publicat: 19 iun. 2019, 15:31 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă