Leonardo DiCaprio, donatie colosala de 5 milioane de dolari pentru salvarea padurii amazoniene!

Publicat: 31 Aug. 2019, 13:30 Vedete

Leonardo DiCaprio a donat 5 milioane de dolari, iar gestul sau e considerat unul cat se poate de impresionant!

Leonardo DiCaprio, donatie colosala pentru salvarea padurii amazoniene. Actorul de la Hollywood este un ecologist si un activist convins, fiind cunoscut pentru actiunile sale caritabile de acest tip.

Daca alte vedete prefera sa isi cheltuie milioanele de dolari acumulate pe masini scumpe sau vacante de lux, celebrul actor se gandeste si la binele mediului inconjurator. El isi doreste sa salveze padurea amazoniana si a facut o donatie cat se poate de generoasa in acest sens.

Leonardo DiCaprio, donatie colosala de 5 milioane de dolari pentru salvarea padurii amazoniene

Celebrul barbat isi doreste ca banii sa ajute la lupta contra incendiilor care distrug padurea amazoniana. Suma uriasa va fi folosita pentru combaterea problemei ce are loc in prezent. La cei 44 de ani ai sai, Leonardo DiCaprio s-a mai implicat si in trecut in tot soiul de actiuni caritabile pentru ajutarea mediului inconjurator.

Leonardo DiCaprio, donatie colosala!

Actiunile sale au inspirat foarte multi oameni din intreaga lume sa ii urmeze exemplul. Atunci cand posteaza pe contul sau de Instagram imagini din actiunile in care se implica, actorul primeste milioane de aprecieri din partea fanilor. Leonardo DiCaprio si Brad Pitt, protagonistii filmului „Once Upon a Time in Hollywood”

Astfel ca, actorul a decis sa isi retraga din conturi suma de 5 milioane de dolari si sa ii doneze in speranta ca banii vor ajuta la oprirea incendiilor din padurea amazoniana. Suma impresionanta a fost deja trimisa unei fundatii ce poarta denumirea de „Earth Alliance” si care se ocupa de strangerea de fonduri in acest sens.

Fundatia va oferi un ajutor financiar partenerilor locali din zonele afectate de incendii. „Padurea amazoniana arde incontinuu. Mai mult de 72.000 de incendii au fost raportate de un institut din Brazilia. In comparatie cu anul trecut, numarul incendiilor a crescut in mod semnificativ, de la cifra de 40.000 la cea de 72.000.

Distrugerea padurii creste rapid si elibereaza o cantitate mare de dioxid de carbon in atmosfera, ucigand un ecosistem care absoarbe milioane de tone de emisii de carbon in fiecare an. Padurea reprezinta una dintre cele mai importante arme ale planetei impotriva schimbarii climatice”, a precizat fundatia, pe site-ul sau oficial. Leonardo DiCaprio a facut, la randul sau, un apel si catre persoanele instarite din intreaga lume, sa contribuie pentru salvearea padurii.

Leonardo DiCaprio vrea sa isi cumpere dinozauri

„Cea mai mare padure tropicala din lume reprezinta o parte decisiva in solutia globala privind climatul”, a scris actorul pe Instagram. „Fara Amazon nu putem tine sub control incalzirea Pamantului”, a mai completat Leonardo DiCaprio.

sursa: metro.co.uk

Publicat: 31 Aug. 2019, 13:30 Vedete
Pe aceeași temă