Leonardo DiCaprio vrea sa isi cumpere dinozauri, dar i-a suparat pe oamenii de stiinta! De ce ar putea actorul sa starneasca un scandal de proportii!

Publicat: 24 Dec. 2018, 16:55 Vedete

Actorul a mai facut asemenea achizitii si in trecut!

Leonardo DiCaprio vrea sa isi cumpere dinozauri pe o suma uriasa de bani. Mai exact, renumitul actor isi doreste sa achizitioneze o pereche de schelete de dinozaur pentru care vrea sa plateasca 2.5 milioane de dolari.

Leonardo DiCaprio vrea sa isi cumpere dinozauri

Celebrul barbat de la Hollywood vrea sa cumpere doi dinozauri, o mama si un pui, care au trait in perioada tarzie a Jurasicului. Leo DiCaprio ar avea o reala pasiune pentru paleontologie, avand in colectie si alte fosile considerate raritati.

Doar ca, posibila achizitie a actorului nu e vazuta chiar de catre toata lumea cu ochi buni. Asta deoarece actorul ar putea starni un scandal de proportii, in comunitatea stiintifica, pentru ca ar i-ar impiedica pe oamenii de stiinta sa-si faca treaba.

Planul actorului a fost dezvaluit recent de catre publicatia americana „New York Post” si i-a luat prin surprindere pe oamenii de stiinta. Leonardo DiCaprio vrea sa isi cumpere dinozauri, dar paleo-antropologul Thomas Carr sustine ca ar fi „foarte dezamagitor”. Asta daca actorul va merge pana la capat cu planul sau, potrivit descopera.ro.

Leonardo DiCaprio vrea sa isi cumpere dinozauri

„Fosilele de dinozaur nu ar trebui vandute, pentru ca ele reprezinta informatii si sunt singura cale prin care putem intelege istoria de pe aceasta planeta”, a declarat savantul. Acesta este si profesor de biologie la Facultatea Carthage din Wisconsin, Statele Unite.

„Pentru a putea fi utilizata in studii stintifice, fosila trebuie sa se afle in colectia unui muzeu”, a mai adaugat omul de stiinta. S-ar parea insa ca lui Leonardo DiCaprio i-au atras atentia specimenele de Allosaurus, cand le-a observat intr-o expozitie din Miami. Acele fosile ar avea o vechime de circa 150 de milioane de ani si ar fi fost furnizate de catre companiile de geologi Avant Mining si Inerprospekt.

Publicat: 24 Dec. 2018, 16:55 Vedete
Pe aceeași temă