Klaus Iohannis: „Starea de urgenţă nu va fi prelungită!”

Publicat: 04 mai 2020, 14:13 Autor: Elena News
Klaus Iohannis: Starea de urgenţă nu va fi prelungită!

Klaus Iohannis: „Starea de urgenţă nu va fi prelungită!”. Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, că nu va prelungi starea de urgență după data de 14 mai, urmând ca din 15 mai în România să fie instituită starea de alertă.

„După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Am finalizat întâlnirea cu premierul. Am analizat situația în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic. Week-endul de 1 mai, am văzut cu toții că lucrurile au stat destul de bine și sunt destul de mulțumit de felul în care oamenii au reacționat, au stat acasă, nu am avut încălcări semnificative ale regulilor.

Starea de urgență nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret. 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgență, de pe 15 mai vom intra în stare de alertă. Situația nu s-a îmbunătățit încă, deci nu vreau să apară impresia că epidemia a trecut și suntem în normalitate. Din păcate, epidemia nu a trecut, azi am avut peste 300 de persoane testate pozitiv”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Măștile vor obligatorii în spații publice închise, în mijloace de transport în comun”

„Însă la un moment dat trebuie să mergem mai departe, și asta se concretizează prin trecerea de la starea de urgență la starea de alertă. Nu știe nimeni până când durează această epidemie. După 15 mai putem, în principiu, să ne mișcăm în interiorul localității. Dar e bine să nu exagerăm. Nu va mai fi nevoie să declarăm unde mergem. Așa numita relaxare se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regulă cam de două săptămâni.

Din 15 mai vom avea la dispoziție saloanele de îngrijire personală – coafură, frizerie. Din 15 mai se vor redeschide cabinetele stomatologice, muzeele. Dar toate se vor deschide în condiții speciale de distanțare socială. Măștile vor obligatorii în spații publice închise, în mijloace de transport în comun. Relaxarea nu se va aplica în localitățile aflate în carantină!”, a mai precizat preşedintele României.

Publicat: 04 mai 2020, 14:13 Autor: Elena News
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă