Karl Lagerfeld ar fi împlinit 86 de ani. Ce face acum pisica Choupette, moștenitoarea averii lui

Publicat: 10 Sep. 2019, 08:43 Vedete
Karl Lagerfeld ar fi împlinit 86 de ani. Ce face acum pisica Choupette, moștenitoarea averii lui

Karl Lagerfeld, omul care a condus casa Chanel mai bine de 30 de ani și care a fost unul dintre cei mai reprezentativi designeri din lume, ar fi împlinit astăzi, pe 10 septembrie, 86 de ani. În lumea întreagă se organizează evenimente tribut, însă, cu această ocazie, foarte mulți oameni se întreabă ce s-a mai întâmplat cu Choupette, pisica moștenitoare a averii regretatului designer. 

 

 

Karl Lagerfeld pisica- Foto revista cu Karl Lagerfeld
Pisica lui Karl Lagerfeld este celebra

Cea mai cunoscută pisică din lume, Choupette este în atenția oamenilor din lumea întreagă, dar și a presei, după ce a moștenit mare parte din avearea marelui deisgner. Françoise, asistenta personală a lui Lagerfeld în ultimii 15 ani de viață ai acestuia, a fost desemnată să se ocupe de pisică și să administreze averea estimată la peste 200 de milioane de dolari.

În ultima perioadă, postările despre felină în social media au fost mult mai rare, iar fanii designerului au început să-și pună tot felul de întrebări. Ultima postare în care apare micuța felină este de câteva săptămâni, fiind făcută atunci când Choupette a împlinit 8 ani. Imaginea o arată pe simpatica pisică înconjurată de baloane.

 

View this post on Instagram

 

8 years young, dahhhlings! 🎈

A post shared by Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) on

 

Karl Lagerfeld pisică. Povestea celei mai bogate feline

Choupette este o pisică birmaneză, care a ajuns în viața  lui Karl Lagerfeld în anul 2011. Totul a fost o întâmplare. Menajera renumitului designer avea în grijă pisica unui amic, pe Choupette, iar acesta nu s-a mai întors s-o ia. Karl Lagerfeld a declarat că s-a îndrăgostit de eleganța ei.

”Choupette este centrul universului meu. Este un fel de Greta Garbo. Are ceva inconfundabil în stilul său de mers. Este o sursă de inspiraţie prin eleganţa şi atitudinea sa”, spunea Karl Lagerfeld despre pisica sa.

Fiind mai bogată pisică din lume, Choupette, moștenitoarea averii lui Karl Lagerfeld,  este renumită şi pentru tratamentul regal de care a beneficiat în timpul vieţii designerului. Choupette călătorea într-un avion privat şi avea în permanenţă la dispoziţie două însoţitoare – Françoise şi Marjorie -, precum şi o gardă de corp personală. Totodată, în 2014, Karl Lagerfeld i-a dedicat pisicii sale o carte, intitulată „Choupette – the Enchanted Life of a Fashion Cat”.

„Choupette este bogată. Are mica sa avere. Dacă păţesc ceva, persoana care se va ocupa de ea nu va avea probleme financiare”, prezicea designerul ceea ce avea să se și întâmple cu adevărat.

Karl Lagerfeld pisică. Istoria unei legende

Karl Lagerheld s-a născut în Hambrug, Germania, pe 10 septembrie 1933. La 21 de ani și-a început cariera avându-l ca mentor pe Pierre  Balmainpe, pe care l-a impresionat câştigând un prestigios concurs pentru tineri designeri. După numai trei ani, tânărul Karl Lagerfeld se mută la Maison Jean Patou unde a creat o serie de colecţii care nu lăsau pe nimeni indiferent.

Apoi a început să lucreze pe cont propriu, ocupându-se de design vestimentare atât în Franţa, cât şi în Germania natală, dar şi în Italia sau Marea Britanie. La Paris, a redefinit Casa Chloé, în Italia şi-a început în 1965 colaborarea cu Fendi , cu care a lucrat până la finalul vieții.

Încet, Karl Lagerfeld s-a impus lumii modei prin capacitatea sa de a intui trendurile şi de a surprinde neîncetat. În 1983  a devenit director artistic la Chanel, unde reinventează celebra casa de modă. Neobosit şi mereu inventiv, şi-a creat în 1984 propria casă de modă unde prezenta o altă dimensiune a modei.

Karl Lagerfeld, despre pisică: ”Dacă ar fi legal, aș lua-o de soție”

A fost primul designer de lux care a lucrat cu H&M, modelele sale epuizându-se în doar câteva zile de la lansare.

În 2011, Karl Lagerfeld avea să întâlnească pisica de care se va îndrăgosti și despre care a spus în nenumărate rânduri că, dacă ar fi legal ar lua-o de soție.

Karl Lagerfeld a fost pasionat și de fotografie. Acesta și-a fotografiat proprile creații și a colaborat în zona de fotografie cu reviste prestigioase precum Vogue, Vanity Fair, V Magazine, Numero, dar şi pentru publicaţii de specialitate precum Connaissence des Arts sau Interview. Vorbitor de patru limbi, Lagerfeld era cunoscut pentru plăcerea de a strecura în conversaţii poezia – Emily Dickinson în engleză, Giacomo Leopardi în italiană, Rainer Maria Rilke în germană şi Catherine Pozzi în franceză.

În plus, viziunile estetice ale a lui Karl Lagerfeld s-au transpus într-o serie de scurtmetraje: Remember Now, Vol de Jour, Shopping Fever sau La Lettre.

Celibatar şi fără copii, Karl Lagerfeld, care a murit la vârsta de 85 de ani, pe 19 februarie 2019,  a lăsat în urma sa pisica devenită celebră în ultimii ani, Choupette.

Citește și: Karl Lagerfeld, umilit dupa moarte. Jameela Jamil il descrie ca ‘nemilos, misogin si impotriva grasilor’

Publicat: 10 Sep. 2019, 08:43 Vedete
Pe aceeași temă