Jurnalistul Constantin Alexe a murit! Doliu mare in presa sportiva din Romania

Publicat: 11 Jun. 2019, 15:39 News 3
Jurnalistul Constantin Alexe a murit! Doliu mare in presa sportiva din Romania

Romania a mai pierdut o persoana de mare valoare, fiindca jurnalistul Constantin Alexe s-a stins din viata.

Jurnalistul Constantin Alexe a murit! Asociatia Presei Sportive din Romania a lasat un mesaj sfasietor, in care ne informeaza ca jurnalistul Constantin Alexe a plecat dintre noi.

„Rând pe rând, jurnaliștii care au constituit generația de aur a ziarului “Sportul” și a presei sportive românești pleacă dintre noi. Pe 10 iunie 2019, ne-a părăsit și cunoscutul cronicar CONSTANTIN ALEXE. Dumnezeu să-l odihnească! Asociația Presei Sportive transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate”.

Jurnalistul Constantin Alexe a murit!

Constantin Alexe a murit azi, la varsta de 84 de ani. S-a nascut la Ploiesti si a urmat o cariera in presa scrisa, angajandu-se la „Sportul Popular”, iar dupa revolutie la „Gazeta Sporturilor”.

De asemenea, a fost si primul ziarist care a realizat un interviu de exceptie cu Nicolae Dobrin, reusind de-a lungul timpului sa obtina interviuri de la mari nume din fotbal precum Ferenc Puskas, Lev Iaşin, Bobby Robson si Joao Havelange.

Gabi Safta, declaratie sfasietoare despre Constantin Alexe

Gabi Safta, un fost jurnalist, a tinut sa spuna cateva cuvinte frumoase pe Facebook despre Constantin Alexe si cum l-a influentat acesta.

„Unul dintre cei mai buni gazetari sportivi, Constantin Alexe a plecat intr-o lume mai buna, mai dreapta. Am avut onoarea sa-i fiu un fel de ucenic. In 1991, cand am intrat in redactia Gazetei Sporturilor de la etajul 4 din Conta, era fix in fata usii de pe culoar. M-a intrebat pe cine caut si i-am spus ca am fost chemat sa lucrez la Gazeta.

Cand a aflat ca vin de la Sportul Romanesc (rivalitatea era asemanatare derby-urilor Dinamo-Steaua), m-a dus direct la el in birou, ultimul in stanga, dupa colt. In birou mai era si nea Mache (Eftimiu Ionescu). II parea rau sa auda ca de fapt nu voi fi la fotbal intern, ci la international, alaturi de Sorin Mihnea Dumitrescu (…).

Mergeam cu drag la el in birou si ascultam cele mai tari povesti ale fotbalul din vremea lui Dumitrache , Raducanu, Lucescu si Dobrin. Pentru ca am acceptat pactul de a fi petrolist in redactie, a pus o vorba buna sa merg la meciuri de divizia B, sa fac cronici (adevarate cronici).

Inantea primului meci, cu Tractorul Brasov, gazda mi-a dat un singur sfat.

«Vezi, tata, Tractorul face dineul in Poiana. Incepe la 8 seara si se termina cand iese soarele. Stai cu ei, nu merge in camera. Poti sa cazi sub masa daca-ti place bautura. Nu e problema, dar cand faci cronica sa spui adevarul, fara frica. Cand te intorci la ei va fi la fel, stai linisit».

De cand am aflat ca Gabriela Alexe are pagina de facebook am simtit emotia. Speram sa-l pot revedea inainte. Imi doream o emisiune cu nea Titica. O aman. Dumnezeu sa-l aiba in paza!” a scris acesta.

Publicat: 11 Jun. 2019, 15:39 News 3
Pe aceeași temă