Iohannis: „Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale”

Publicat: 25 Mar. 2020, 16:28 News
Iohannis: „Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale”

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, după ședința cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri, în legătură cu măsurile economice în contextul epidemiei de coronavirus.

„Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale. Am înțeles că și românii au probleme imense, și firmele au probleme foarte mari.Criza sanitară se va termina la un moment dat și vrem ca România să fie în situația de a reporni imediat economia. Două chestiuni aș vrea să spun, două măsuri convenite cu premierul și miniștrii. Prima: se conturează o rectificarea bugetară extraordinară pe două paliere. E nevoie de alocări mai mari pentru sănătate, e prima prioritate și e nevoie de oameni și de bani. A doua chestiune se referă la românii care nu mai pot merge la serviciu și e nevoie de bani pentru a veni în sprijinul lor”, a spus Klaus Iohannis.

Iohannis: „La cererea clienților, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni

„A doua măsură mare: guvern ul e pregătit ca mâine să dea OUG care permite amânarea plății ratelor la bancă pentru persoane fizice, dar și pentru firme. La cererea clienților, plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni, adică la finalul anului. Suntem convinși că până atunci economia își va reveni”, a mai spus președintele României.

Publicat: 25 Mar. 2020, 16:28 News
Pe aceeași temă