Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Tradiții și superstiții. Ce nu au voie creștinii să facă!

Publicat: 21 nov. 2018, 12:00 Autor: Echipa Ciao.ro News
Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Tradiții și superstiții. Ce nu au voie creștinii să facă!

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Traditii si superstitii. In fiecare an, crestinii care tin aceasta sarbatoare urmeaza cu strictete si anumite obiceiuri. Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, traditii si superstitii pe care romanii le respecta. Aceasta zi sfanta marcheaza si prima mare sarbatoare din Postul Craciunului.

Sarbatoarea Luminii sau Ovidenia pica in acest an miercuri, pe 21 noiembrie, si e o zi sfanta cu dezlegare la peste. In traditia populara, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului mai este numite si Vovidenia, o denumire intalnita in Moldova, Muntenia si Oltenia.

De asemenea, aceasta zi foarte importanta din calendarul crestin ortodox marcheaza momentul in care Fecioara Maria a fost adusa de catre parintii sai, Ioachim si Ana, la Templul din Ierusalim, cand avea varsta de 3 ani.

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului, traditii si superstitii romanesti!

Traditia spune ca in ziua de 21 noiembrie, crestinii trebuie sa aprinda o candela in casa, iar focul sa arda in camin o noapte intreaga, pentru ca in viata copiilor din familie sa vina norocul. La fel ca de Craciun, in traditia populara se mai spune ca de Sarbatoarea Luminii se deschid cerurile, iar oamenii pot intelege graiul animalelor. E un moment in care crestinii se pot ruga pentru implinirea celei mai mari dorinte din viata lor.

Vremea din ziua de Ovidenie o va prezice pe cea de pe parcursul intregii ierni. Astfel ca, daca noaptea va fi una senina, anul viitor va fi unul secetos, iar pomii nu vor fi foarte roditori. Insa, daca va ninge, urmeaza o iarna cu multa zapada, si un an bogat.

Intrarea in Biserica a Maicii Domnului. Fetele de la tara care vor sa isi afle alesul inimii obisnuiesc sa mearga la fantana din sat cu o lumanare alba. La cantatul cocosului, traditia spune ca fiecare fata aprinde lumanarea asezata pe marginea fantanii, si priveste in interior, spre apa. Reflexia apei va arata chipul ursitului.

Crestinii aleg sa manance preparate de post, in aceasta zi, dar si pe cele din peste. Bucatele sunt aduse inainte la biserica, sa fie sfintite. O parte din ofrande sunt impartite celor nevoiasi si copiilor.

De Intrarea in Biserica a Maicii Domnului crestinii nu au voie sa spele haine si nu e bine sa fie suparati sau certati cu cineva. Daca se intampla acest lucru, trebuie sa existe o impacare imediata, pentru ca va aduce ghinion.

(sursa: doxologia.ro)

Publicat: 21 nov. 2018, 12:00 Autor: Echipa Ciao.ro News
Pe aceeași temă
×