Infectii la maternitatea Giulesti. Spitalul se apara, parintii acuza. Ce au patit copiii

Publicat: 30 Nov. 2018, 10:44 Life

Zilele acestea a explodat un mare scandal dupa ce mai multi parinti sustin ca micutii lor au fost infectati in spital.

Infectii la maternitatea Giulesti. Conducerea sustine ca parintii nu au dovezi clare pentru a isi sustine acuzatiile. In tot acest timp, mai multi parinti sustin ca micutii lor au fost infectati cu stafilococ auriu.

„Este opţiunea fiecăruia să dea în judecată. Sincer, nu prea văd pentru ce ar putea să dea în judecată, dar este opţiunea fiecăruia. Numai că părinţii şi pacienţii din România ar trebui să fie atenţi cu acest dat în judecată. Ei, dacă vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi. Legea în România nu apără personalul medical, are doar obligaţii. Nu există dreptul personalului medical, ci numai dreptul pacientului. Omul acela, chiar dacă nu este vinovat, şi a fost reclamat, este dus la Colegiul Medicilor, la Procuratură, Ministerul Sănătăţii. (…) Părinţii trebuie să-şi caute dreptatea în momentul în care există ceva clar. În momentul în care avem dovadă certă”, a declarat Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giuleşti).

Infectii la maternitatea Giulesti

In plin scandal cu infectii cu stafilococi aurii, maternitatea Giulesti isi continua activitatea. 80 de paciente sunt programate la operatie in saptamana aceasta si urmatoarea.

„Nu ştiu să vă spun câte mămici erau programate să nască, pot să vă spun că pe programările de operaţii pe care le avem pentru săptămâna viitoare sunt 80 de persoane care trebuiau operate. (…) Acest risc există permanent (de infecţie, n.r.). S-au luat măsuri în principiu – la fiecare bebeluş să fie atent, să se spele pe mâini personalul, copilaşul să fie schimbat, înainte de alăptat, după alăptat să fie spălat. Este în momentul acesta un overreacting în care se spală de trei ori să pună mâna pe el o dată”, a mai spus Pană.

11 angajati au stafilococ auriu la maternitatea Giulesti

Infectii la maternitatea Giulesti. Spitalul se apara, parintii acuza. Ce au patit copiiiPurtatorul de cuvant al maternitatii Giulesti sustine ca persoanele infectate cu stafilococ auriu sunt cadre medicale. Mai exact, doi medici si noua asistente medicale au aceasta problema.

„După 6 noiembrie, când am fost anunţaţi de către DPS că au fost cazuri, s-au recolat probe imediat şi la mijlocul lunii noiembrie au ieşit analizele şi cei care au fost depistaţi au fost înştiinţaţi să ia tratament, chiar dacă sunt purtători sănătoşi, chiar dacă practic tratamentul este degeaba. Nu poţi să iei deciza să opreşti internările când nu ai probe clare, dovezi clare că s-a întâmplat pe secţia resepctivă. Toţi suspicionăm că secţia de neonatologie a fost transmiterea. Atât timp când nu avem probe clare, cât nu avem dovezi, nu poţi să scoţi omul de la locul de muncă, pentru că te poate da în judecată, nu poţi să închizi secţia pentru că intri în alte probleme tehnice şi administrative, legale. Ai o peripadă de timp în care eşti legat de mâini şi de picioare, nu poţi decât să aştepţi, să speri şi să te rogi”, a mai spus Doru Pană. Precizările vin după ce Directia de Sănătate Publică Bucureşti a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti să sisteze internările începând de vineri, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Maternitatea Giulesti va fi inchisa cand ramane fara pacienti

Infectii la maternitatea Giulesti. Spitalul se apara, parintii acuza. Ce au patit copiii„Conducerea DSPMB consideră necesare instituirea unor măsuri mai severe de combatere şi limitare a infecţiei cu Stafilococ Auriu MRSA. Astfel, începând cu dată 30.11.2018 se sistează toate internările în unitatea spitalicească”, transmite Ministerul Sănătăţii.

„Întreg personalul medico-sanitar depistat ca purtător de Stafilococ Auriu MRSA va fi scos din activitate până când va finaliza tratamentul specific şi probele de recontrol ale exudatelor nazale vor fi negative. Se va efectua exudatul nazal pentru întreg personalul unităţii sanitare, precum şi pentru toţi pacienţii internaţi în unitatea sanitară. În cazul rezultatelor pozitive pentru pacienţii internaţi vor fi consemnate în biletul de externare inclusiv în scrisoarea medicală către medicul de familie în vederea instituirii tratamentului adecvat”, potrivit sursei citate.

Infectii la maternitatea Giulesti. Spitalul se apara, parintii acuza. Ce au patit copiiiUnitatea medicala sustine ca, dupa ce se vor elibera paturile si rezervele, unitatea se va inchide. Atunci se va face curatenie generla si dezinfectie terminala. Reprezentanţii maternităţii Giuleşti spun că nu au probe că bacteria stafilococ auriu, depistată în cazul a 12 bebeluşi născuţi acolo, provine din cadrul spitalului. Cei 11 angajaţii depistaţi cu stafilococ auriu urmează tratament şi activează în continuare.

Publicat: 30 Nov. 2018, 10:44 Life
Pe aceeași temă