Independent Spirit 2019. Cine este marele castigator al galei pre-Oscar 2019

Publicat: 24 feb. 2019, 17:12 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete

Lungmetrajul "If Beale Street Could Talk", de Barry Jenkins, a primit premiile pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie la gala Independent Spirit 2019.

Independent Spirit 2019. Ceremonia a fost organizată în Santa Monica (California), sâmbătă seară, cu doar o zi înainte de decernarea trofeelor Oscar 2019, potrivit variety.com. Castigator este „If Beale Street Could Talk” care spune povestea unei femei afro-americane care încearcă să îi apere nevinovăția iubitului său, ce a fost acuzat pe nedrept de viol.

Filmul a fost regizat de Barry Jenkins, câștigător al premiilor Oscar pentru cel mai bun film și cel mai bun scenariu adaptat în 2017, pentru pelicula „În lumina lunii/ Moonlight”.

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociaţia Film Independent din Los Angeles – ce numără aproximativ 6.200 de membri – , reprezintă un eveniment major pentru producţiile realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood şi sunt văzute ca un indicator viabil privind posibilii câștigători de premii Oscar.

Independent Spirit 2019. Castigatorul e „If Beale Street Could Talk”

În ultimii șapte ani, cinci dintre filmele premiate cu Independent Spirit au primit ulterior trofeul Oscar, inclusiv în 2017, când marele câștigător la ambele evenimente a fost lungmetrajul „Moonlight”, de Barry Jenkins.

Însă „If Beale Street Could Talk” nu a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film” la ediţia de anul acesta a premiilor Oscar, care vor fi decernate duminică seară, la Hollywood.

În schimb, Regina King, premiată pentru cel mai bun rol secundar feminin pentru interpretarea din acest film, a fost nominalizată şi la Oscar 2019.

La gala de sâmbătă seară, Ethan Hawke şi Glenn Close au primit premiile Independent Spirit pentru cele mai bune roluri principale, din filmele „First Reformed”, respectiv „The Wife”. Glenn Close este, de altfel, favorită să câştige premiul Oscar duminică seară pentru acest rol.

Bo Burnham a primit premiul Indie pentru cel mai bun scenariu de debut, cel al filmului pe care l-a şi regizat, „Eighth Grade”.

Premiul pentru cel mai bun scenariu le-a revenit lui Nicole Holofcener şi Jeff Whitty, pentru „Can You Ever Forgive Me”. De asemenea, Richard E. Grant a primit premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin pentru interpretarea din acest film.

Gala Independent Spirit 2019, cu o zi inainte de Oscar 2019

Comedia fantasy „Sorry to Bother You”, de Boots Riley, a primit premiul pentru cel mai bun film de debut.

Drama în alb şi negru „Roma”, de Alfonso Cuaron, a primit premiul pentru cel mai bun film internaţional, în timp ce trofeul pentru cel mai bun documentar a fost atribuit producţiei „Won’t You Be My Neighbour”, de Morgan Neville.

Ioana Uricaru, primul regizor român nominalizat la Independent Spirit Awards, nu a reuşit să câştige premiul categoriei „Someone to Watch”, unde fusese selectată pentru filmul „Lemonade”. Câştigător a fost desemnat Alex Moratto, pentru filmul „Socrates”.

Anul trecut, „Get Out”, de Jordan Peele, a primit premiile pentru cel mai bun film şi cea mai bună regie la gala Independent Spirit Awards.

Cea de-a 34-a gală Independent Spirit Awards a avut loc, ca de obicei, într-un cort instalat pe plaja Santa Monica din California. Spre deosebire de mult mai formala gală de decernare a premiilor Oscar, atmosfera de la Independent Spirit Awards este mult mai relaxată.

Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare şi gradul de finanţare independentă. Limita maximă de buget este de 20 de milioane de dolari – aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, în 2006, de Motion Picture Association of America.

Publicat: 24 feb. 2019, 17:12 Autor: Echipa Ciao.ro Vedete
Pe aceeași temă