Cine este Rami Malek, castigatorul premiului Oscar

Publicat: 26 feb. 2019, 16:23 Autor: Simona Vedete

Rami Malek este fericitul castigator al premiului Oscar 2019 pentru 'Cel mai bun actor', pentru prestatia din 'Bohemian Rhapsody'.

Astfel ca intrbearea care sta pe buzele tuturor nu este alta decat ‘Cine este Rami Malek?’, cel care l-a interpretat cu succes pe Freddie Mercury in ‘Bohemian Rhapsody’.

Se pare ca actorul s-a identificat foarte bine cu personajul pentru care a luat Oscarul, pentru ca asemeni lui Freddie, toata viata lui si-a dorit sa-si gaseasca locul. In plus, atat Rami, cat si Freddie provin dintr-o familie de imigranti, cu mari probleme in a se adapta in societate.

Pana si din punct de vedere al orientarii sexuale, cei doi par sa fi avut ceva in comun. Daca la Freddie Mercury se stia ca este homosexual, la Rami sunt doar presupuneri.

Cine este Rami Malek, castigatorul premiului Oscar

Cine este Rami Malek, castigatorul premiului Oscar
Rami Malek

Viata lui Rami Malek

Rami Malek s-a nascut pe 12 mai 1981, in Los Angeles, SUA, avand parinti egipteni, tatal sau fiind ghid turistic in Chicago iar mama sa, contabila. Rami are un frate geaman pe nume Sami, care este profesor si o sora mai mare, Yasmine, care este doctor.

A fost crescut vorbind limba araba pana la varsta de 4 ani, la fel ca si fratii sai.

Studiile le-a facut la Notre Dame High School in Sherman Oaks, California, avandu-le colege pe Rachel Bilson, cu care a absolvit in acelasi an, 1999, dar si pe Kirsten Dunst.

Filmografie Rami Malek

Cine este Rami Malek, castigatorul premiului Oscar

Si-a inceput cariera actoriceasca in 2004, odata cu serialul extrem de popular ‘Gilmore Girls’. Un an mai tarziu a primit primul lui premiu pentru Screen actors, pentru munca depusa in drama de razboi ‘Over there’.

Debutul in cinematografie l-a avut in 2006 in pelicula ‘O noapte la muzeu’,apoi a reluat rolul in 2009 la continuarea acesteia, ‘Noapte la Muzeu: Batalia din Smithsonian’ si ‘Night at the Museum: Secret of the Tomb’, unde l-a interpretat pe Faraonul Ahkmenrah.

In 2015 a acceptat rolul pentru ‘USA Network computer-hacker’, datorita caruia a avut nominalziari pentru „Dorian Award”, „Satellite Award” ,”Golden Globe Award” și „Screen actors Guild Award”.

Chiar a reusit sa castige ‘Critics’ Choice Television Award’ pentru cel Mai bun Actor intr-un serial dramatic si „Primetime Emmy Award for Outstanding Lead Actor in a Drama Series”, fiind si primul actor de culoare care a castigat un Emmy la acea categorie din 1998.

Insa rolul care l-a consacrat a fost cel al lui Freddie Mercury, solistul trupei Queen, in filmul biografic ‘Bohemian Rhapsody’, care i-a adus primul Oscar din cariera.

Cine este Rami Malek, castigatorul premiului Oscar

Publicat: 26 feb. 2019, 16:23 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă
×