Încă o tragedie aviatică cutremură lumea! O aeronavă s-a prăbușit!

Publicat: 10 dec. 2019, 12:16 Autor: Ioana Cioflan News
Încă o tragedie aviatică cutremură lumea! O aeronavă s-a prăbușit!

Armata aerului din Chile a anunţat, marţi, prăbuşirea unui avion militar care avea 38 de persoane la bord şi decolase de la Punta Arenas (sud) spre o bază din Antarctica.

”Avion C130 Hercules decolase la ora 16.55 (19.55 GMT) din oraşul Punta Arenas spre baza Preşedinte Eduardo Frei” din Antarctica, a indicat armata într-un comunicat. La bordul aeronavei se aflau 38 de persoane, între care 17 membri ai echipajului şi 21 de pasageri. A fost lansată o operaţiune de salvare cu avioane şi nave ale Marinei chiliene, potrivit sursei citate.

Avionul, care a decolat de la baza aeriană Chabunco din Punta Arenas (la peste 3.000 km sud de capitala Santiago), efectua misiuni de suport logistic şi transporta personal care urma să verifice o conductă de petrol plutitoare care alimentează cu carburant baza.

Preşedintele Sebastian Pinera, ”consternat” de dispariţia aparatului militar, a anunţat pe Twitter că va merge la Punta Arenas pentru a superviza ”operaţiunile de căutare şi desfăşurarea echipelor de salvare”.

Nu se cunoaște încă numărul victimelor sau dacă există supraviețuitori

Inițial, autoritățile din Chile a anunţat că au pierdut ”contactul radio” cu un avion militar C130, cu 38 de persoane la bord, care decolase din Punta Arenas (sud) spre o bază din Antarctica, relatează marţi AFP, mai apoi anunțând prăbușirea aeronavei.

Avionul a căzut în Canalul Drake. La bordul aeronavei se aflau 38 de persoane: 17 membri ai echipajului și 21 de pasageri. Nu se știe dacă sunt supraviețuitori. Operațiunea de căutare este în curs, comunică .

La aproximativ o oră după plecare, avionul a încetat să mai comunice. După alte șapte ore, Forța Aeriană Chiliană a anunțat prăbușirea Hercules C130.

Nu se cunoaște încă numărul victimelor sau dacă există supraviețuitori.

 

Publicat: 10 dec. 2019, 12:16 Autor: Ioana Cioflan News
Pe aceeași temă