În cât timp se vindecă simptomele coronavirusului. Ce spun specialiștii

Publicat: 03 Feb. 2020, 10:47 News
În cât timp se vindecă simptomele coronavirusului. Ce spun specialiștii

Un expert din cadrul Comisiei Naţionale de Sănătate din China (NHC) a declarat că este nevoie de doar o săptămână pentru recuperare în urma simptomelor de coronavirus.

Li Xingwang a povestit în cadrul unei conferințe de presă, susţinută la Beijing, că simptomele uşoare ale coronavirusului nu sunt asemănătoare celor de pneumonie, ci pacientul prezintă doar febră uşoară, potrivit Reuters.

De asemenea, Jiao Yahui, un alt expert din cadrul Biroului de Administraţie Medicală al NHC, a declarat că dificultăţile întâmpinate de pacienţi în accesarea paturilor din spitale pentru tratarea virusului au fost rezolvate în mare parte, dar cu toate acestea, este încă nevoie de costumele de protecție, de care se duce mare lipsă.

Numărul deceselor provocate de coronavirusul din Wuhan l-a depășit pe cel al SARS, din 2003

56 de persoane au murit duminică în provincia chineză Hubei din cauza infecției cu noul tip de coronavirus, ceea ce face ca bilanțul epidemiei să ajungă la 361 de decese în această țară, relatează CNN. Dacă punem la socoteală și cetățeanul chinez care a murit în Filipine, bilanțul total al epidemiei este de 362 de morți.

Mai multe persoane au murit din cauza coronavirusului 2019-nCoV decât din cauza sindromului respirator sever acut (SARS), care a izbucnit în 2003, relatează CNN. Epidemia de acum 17 ani a făcut 349 de victime și a infectat 5.327 de persoane.

Autoritățile chineze au confirmat încă 2.103 cazuri de infecție cu coronavirusul 2019-nCoV în provincia Hubei, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor de aici, unde se consideră a fi epicentrul epidemiei, trece de 16.600. În restul Chinei s-ar mai fi înregistrat duminică încă aproximativ 700 de noi cazuri de îmbolnăvire.

În prezent, sunt spitalizați în Hubei 9.618 pacienți, dintre care 478 sunt în stare critică.

Publicat: 03 Feb. 2020, 10:47 News
Pe aceeași temă