Germania ar putea rămâne în carantină până de Paște. Anunțul făcut de Angela Merkel

Publicat: 13 Jan. 2021, 15:04 Arhiva
Germania ar putea rămâne în carantină până de Paște. Anunțul făcut de Angela Merkel

Germania intenţionează să înăsprească verificările în cazul persoanelor care intră în ţară, în cadrul eforturilor de a ţine sub control creşterea cazurilor de Covid-19, care provoacă un număr record de decese în cel mai populat stat din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Propunerea, care urmează să fie aprobată de miniştri miercuri, va cere persoanelor care sosesc din ţări cu un număr mare de cazuri sau unde circulă o tulpină mai contagioasă a coronavirusului să fie testate pentru această boală.

Operatorii de telefonie mobilă vor trebui să trimită informaţii pasagerilor care sosesc în Germania, de îndată ce telefoanele acestora se conectează la reţele din ţară, după o perioadă de absenţă, potrivit propunerii citată de Reuters.

Propunerea survine după ce publicaţia “Bild” a scris că Angela Merkel a spus în timpul unei întâlniri cu parlamentari ai partidului său conservator că măsurile actuale de carantină ar putea dura până la începutul lunii aprilie.

”Dacă nu vom reuşi să oprim acest virus britanic, atunci vom avea un număr de zece ori mai mare de cazuri până de Paşte. Avem nevoie de 8-10 săptămâni de măsuri dure”, ar fi spus Merkel.

Trei participanţi la reuniune au declarat pentru Reuters că Merkel nu a fost explicită în legătură cu acest lucru, dar şi-a arătat îngrijorarea cu privire la noile tulpini mai virulente ale virusului, precum cea identificată pentru prima dată în Marea Britanie.

“Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică se va răspândi în Germania”, a spus una dintre persoane, adăugând că Merkel se referise la o creştere de zece ori a numărului de infecţii din Irlanda, din cauza noii variante.

Săptămâna trecută, Germania a înăsprit şi a extins carantina până la sfârşitul lunii ianuarie.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 13 Jan. 2021, 15:04 Arhiva
Pe aceeași temă