Tratamentul revoluționar anticoronavirus cu care a fost tratat Donald Trump, aprobat în Germania

Publicat: 25 ian. 2021, 11:02 Autor: Elena Arhiva
Tratamentul revoluționar anticoronavirus cu care a fost tratat Donald Trump, aprobat în Germania

Germanie este prima țară din Uniunea Europeană care introduce cocktail-ul folosit de Donald Trump în tratamentul anti COVID-19. Guvernul de la Berlin a cumpărat 200.000 de doze la prețul de 400 de milioane de euro, iar tratamentul experimental bazat pe anticorpi va fi administrat pacienților din spitalele unversitare începând de luni.

Ministrul Sănătății german, Jens Spahn, a precizat că administrarea acestui tratemnt cât mai devreme ii va feri pe cei din grupele de risc de o evoluție severă a bolii. Anul trecut, fostul președinte american a fost tratat cu un astfel de coktail produs de compania Regeneron.

Ministrul Spahn nu a menționat numele producătorului care va furniza dozele, dar a confirmat că este același tratament cu cel administrat la începutul lunii octombrie lui Trump, care a contractat virusul în timp ce era încă președinte al Statelor Unite și a fost spitalizat pentru o scurtă perioadă, relatează brusselstimes.com, citat de antena3.ro.

Cum funționează tratamentul

Acești anticorpi funcționează ca un vaccin pasiv, a explicat Spahn, precizând că administrarea lor în fazele inițiale ale infecției poate ajuta pacienții cu risc ridicat de a dezvolta forme grave ale bolii.

Imitând acțiunea întreprinsă de sistemul imunitar al corpului atunci când o persoană dezvoltă o infecție virală, anticorpii blochează punctul virusului și sunt astfel capabili să se agațe de celulele umane și pătrundă în acestea.

 

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 25 ian. 2021, 11:02 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă
×