Gerard Depardieu, care în trecut îl elogia pe Vladimir Putin, condamnă ”excesele nebunești” ale liderului de la Kremlin

Publicat: 01 apr. 2022, 13:22 Autor: Maria Apostol General

Actorul francez Gerard Depardieu, care l-a lăudat în trecut pe președintele rus Vladimir Putin, a criticat „excesele nebunești și inacceptabile” ale acestuia în Ucraina, relatează Reuters.

Depardie a declarat joi pentru Agenția France Presse: „poporul rus nu este responsabil pentru excesele nebunești și inacceptabile ale liderilor săi precum Vladimir Putin„.

Depardieu a mai spus că va dona toate încasările din trei nopți de concerte la Paris. Banii vor ajunge la „victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid”.

În 2013, Putin i-a acordat lui Depardieu cetățenia rusă. Ceea ce a stârnit un scandal în Franța. Unde actorul a fost acuzat că și-a abandonat patria pentru a evita impozitele.

Depardieu, starul unor filme precum „The Last Metro” și „Cyrano de Bergerac”, și-a primit noul pașaport personal de la Putin la reședința liderului rus de pe coasta Mării Negre.

Depardieu, catalogat ”patetic și lipsit de patrotism”

Depardieu a obţinut un paşaport rusesc în ianuarie 2013. Se întâmpla pe fondul dezacordului cu politica fiscală a fostului preşedinte francez François Hollande. Iar de atunci, actorul nu a încetat să laude noua sa patrie. Susținea că Rusia este o „mare democraţie” și-l elogia pe Vladimir Putin. Pe care l-a comparat cu papa Ioan Paul al II-lea!

În anul 2013, Primul-ministrul francez Jean-Marc Ayrault a descris comportamentul lui Depardieu drept ”patetic și lipsit de patriotism”. Într-o perioadă în care Franța a sporit taxele pentru a reduce din deficitul național.

La rândul său, actorul a răspuns printr-o scrisoare deschisă. El a afirmat că a plătit taxe și impozite în valoare de 145 de milioane de euro în ultimii 45 de ani. „Nu am dreptul să mă plâng și nici să mă laud, dar refuz să fiu descris drept patetic“, a scris Depardieu.

Publicat: 01 apr. 2022, 13:22 Autor: Maria Apostol General
Pe aceeași temă