Cristina Șișcanu vrea să-și pună la adăpost rudele de peste Prut: ”Îmi este frică pentru Moldova! Putin pare de neoprit!”

Publicat: 25 feb. 2022, 20:06 Autor: Dora Bazavan Vedete

Pentru că are multe rude în Republica Moldova, frumoasa soție a lui Mădălin Ionescu, Cristina Șișcanu stă ca pe ghimpi de când s-a declanșat războiul dintre Rusia și Ucraina.

Cristina Șișcanu s-a consultat cu soțul ei și este dispusă să își aducă rudele de acolo în România, cel puțin pentru o perioadă, până când se mai calmează spiritele! Șișcanu a declarat exclusiv pentru Ciao.ro că este extrem de îngrijorată pentru verișoarele sale, una dintre ele fiind stabilită chiar la Kiev.

În Chișinău nu am rude, nu prea am rude, poate unele mai îndepărtate așa.  Dar am rude în Ungheni, în orașul meu natal care e la granița cu România. Și am rude în Ucraina chiar, verișoarele mele, unchiul meu cu mătușa mea. Chiar de dimineață sunt în discuții cu ei, eu și Mădălin ne-am mobilizat și le-am propus să vină toți aici în perioada asta critică, să părăsească Ucraina și să vină aici. Nu vor, nu am reușit să îi convingem, deși vedeți care este situația…

Cristina Șișcanu: ”Cred că sunt într-un pericol mare”

Unchiul meu nu vrea să își lase gospodăria, zice că ar veni hoții și i-ar distruge-o, nu știu! Știți că e foarte greu ca oamenii să își lase casele în urmă și să își ia geanta și să plece. Pe de altă parte eu cred că sunt într-un pericol destul de mare. Nu știu ce va fi, sunt îngrijorată pentru ei, pentru ei toți.

Pentru verișoarele mele care la rândul lor au  și ele copii, sunt verișoarele cu care în copilărie am interacționat foarte mult chiar dacă ele  erau în Ucraina și eu eram  în Moldova, ne vizităm, avem momente frumoase împreună, amintiri, și acum chiar sunt dispusă să le ajut dar ține de ele, de ei să se hotărască”, ne-a declarat vedeta.

Situația este și mai disperată pentru alte rude pe care Cristina Șișcanu le are în Ucraina.

”Există bănuiala unei fabrici subterane de armament”

Plus de asta, neprevăzutul este la ordinea zilei, nu știi  ce va fi mâine! Să zicem că unchiul meu și mătușa mea sunt într-o zonă care încă nu este vizată de atacurile rusești, dar nu se știe. În schimb, una din verișoare e stabilită chiar în Kiev. Astăzi era la muncă. Este asistentă medicală și își desfășura activitatea cum o face în mod obișnuit. Deși ați văzut care este situația în Kiev. Îmi este frică și pentru Moldova!

Putin pare de neoprit! Și Moldova mereu a fost un cap de pod, să zic așa. Nu o văd bine, din păcate! Se știe foarte clar că rușii încă se află în Transnistria. Chiar dacă ei au declarat că  armata 14 s-a retras.

Lucrurile, se pare că în realitate nu stau chiar așa, știți foarte bine că există bănuiala că există o fabrică  de armament subterană, care aparține rușilor, în Transnistria. De aceea și ucrainienii au închis punctul de frontieră cu Transnistria, temându-se că poate ar veni un atac al rușilor, și de acolo. Situația nu este deloc roz, chiar este înspăimântătoare!”, a mai spus soția lui Mădălin Ionescu.

„Nu putem fugi de realitate”

Cristina Șișcanu a mărturisit pentru Ciao.ro că din postura sa de istoric, soțul ei, Mădălin Ionescu, a anticipat cumva acest conflict și a adus în discuție la un moment dat faptul că este posibil ca rușii să declanșeze un război.

Îmi amintesc că acum 5-6 ani cred,  în discuțiile noastre cu prietenii, Mădălin tot insista pe ideea că  în curând va fi un război declanșat de ruși. El este istoric, și atunci este clar că observă altfel lucrurile. Are altfel de intuiții și, din păcate, a avut dreptate.

Eu știu că ii spuneam mereu să nu mai abordeze acest subiect pentru că mă alarma. Dar știți cum se spune, nu putem fugi de realitate. Noi aveam  programată o vacanță în câteva zile, o deplasare în afara țării. Și un pic am pus-o în stand by. După cele întâmplate în noaptea asta vrem să ne edificăm un pic zilele acestea, în ce direcție o iau lucrurile”, ne-a mai povestit Cristina Șișcanu.

 

 

Publicat: 25 feb. 2022, 20:06 Autor: Dora Bazavan Vedete
Am terminat Facultatea de Filosofie și Jurnalism din cadrul Universității "Spiru Haret" și mi-am dorit întotdeauna să profesez în acest…...
Pe aceeași temă