Te-ai saturat de carnea de porc dupa atatea bunatati servite de sarbatori? Iti recomandam sa incerci putin curcan, mai ales daca tii dieta.
Azi gatim ceva nou, impreuna! Friptura de curcan frageda si suculenta, reteta pentru orice gospodina e aici. Recunoastem ca nu suntem chefi iscusiti, dar reteta aceasta ne-a iesit delicioasa si am zis sa o impartasim cu voi.
Carnea de curcan se pune intr-o tava de cuptor si se adauga apa pana cand e acoperita pana la jumatate.
Se pun 2 frunze de dafin, piper boabe, usturoi pisat si se acopera cu o folie de aluminiu (staniol).
Tava se da la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.
Apoi se scoate tava, se desface, se intoarce carnea si se stropeste cu vin.
Se mai pune la cuptor inca 15 minute, fara staniol. Dupa ce s-a rumenit carnea, se scoate din cuptor.
Se serveste cu garnitura preferata sau salata verde cu lamaie. Pofta buna!
Sursa: preparatedevis.ro.