Fratele unuia dintre bărbații care au fost sechestrați în apartamentul din Onești a rupt tăcerea! Detaliile din spatele intervenției la dubla-crimă care a înfiorat România

Publicat: 04 Mar. 2021, 08:40 Arhiva

Noi detalii ies la suprafață în dosarul ”crima din Onești”. Fratele unuia dintre bărbații care au fost sechestrați în apartament a rupt tăcerea și a vorbit despre o altă faptă pe care familia lui Gheorghe Moroșan ar fi făcut-o în urmă cu zece ani.

Pentru Antena 3, Paul Iștoan, fratele unuia dintre cei doi bărbați care au fost sechestrați în apartament și apoi omorâți prin înjunghiere, a rupt tăcerea și a vorbit despre cel care a fost proprietar al apartamentului, Gheorghe Moroșan, cel care, de altfel, este și agresorul celor doi muncitori. În urmă cu zece ani, soția și fiica bărbatului ar fi încercat să îl sechestreze pe administrator, iar oamenii legii nu ar fi făcut nimic în acest sens.

„Cel care administra apartamentul, care avea cheie, acum vreo zece ani a fost agresat de soția agresorului şi de fiica sa. Au încercat să îl sechestreze într-un mod similar. Fiind două femei şi el un bărbat, a reuşit să scape şi a fugit direct la poliţie. A depus o plângere la Poliţia din Oneşti. Răspunsul de la Poliţie, din câte am înţeles, a fost: „Nu avem ce să le facem că sunt nebune”, a declarat Paul Iștoan.

De asemenea, bărbatul a mai povestit ce s-a întâmplat în ziua în care cei doi bărbați au murit în apartamentul din Onești.

”Ei trebuiau să fie pregătiți tot timpul, să fie în alertă. Când colo, nici măcar nu veniseră trupele speciale până am ajuns eu. M-am dus până acasă, mi-am luat un pulover, m-am întors înapoi și abia după un sfert de oră după ce am mai stat pe acolo au venit și trupele speciale. Pe la 15:30 au venit. Cred că așa era. Toți erau relaxați. Nu erau pregătiți de atac, de intervenție. Doar când au venit trupele speciale și-au pus cagulele, negociatorii le-a zis să stea liniștiți, că omul e calm, că totul e în regulă.

Paul Iștoan, fratele unuia dintre muncitor, spune ce s-a întâmplat în ziua în care s-a comis o dublă-crimă

Amândoi oamenii erau foarte calmi și vă dați seama, că în momentul în care munceau, poate au fost luați prin surprindere, că ușa era descuiată, cum muncesc toți muncitorii. Nu stai închis, că nu te aștepți la așa ceva. Acest individ, din câte am înțeles e foarte mare, criminalul ăsta. A venit pur și simplu în casă și dacă a prins unul și i-a pus cuțitul la gât, al doilea automat s-a supus, ca să nu se întâmple ceva, vă dați seama. Ori a avut ajutor, ori a fost singur și a fost totul plănuit. Omul era super pregătit.

(…) Ei nu lucrează la renovări de apartamente. Nu este o firmă care i-a trimis acolo. Este un combinat cu mulți angajați și care nu se ocupă cu așa ceva practic, dar au trimis doi electricieni de acolo. Nu știu cât e legal, habar nu am, asta e de anchetat. Ei nu lucrează în renovări de apartamente. Ei sunt electricieni la P.R.A.M.

Paul Iștoan a vorbit ultima oară cu fratele său în cursul zilei de sâmbătă, discuția fiind chiar despre apartamentul în care trebuia să meargă să lucreze.

(…) Ultima dată am vorbit sâmbătă cu fratele meu. Îmi spunea că de luni o să meargă la apartament și că nu o să mai meargă la fabrică unde lucrează de obicei. Inițial au fost doi electricieni care au fost trimiși acolo, Dan și cu încă un coleg de-al lor și colegul a spus că el nu are ce să caute acolo, că el nu vrea să lucreze la niciun apartament și că nu e obligat să lucreze acolo și l-au trimis pe Silviu în locul lui”, a mărturisit Paul Iștoan la Antena 3.

Sursă foto: capturi video

Publicat: 04 Mar. 2021, 08:40 Arhiva
Pe aceeași temă