Detalii șocante despre cum a decurs negocierea cu asasinul din Onești! Ce spune psihologul Liviu Chesnoiu: „S-a pierdut foarte mult timp”

Publicat: 03 mart. 2021, 08:50 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Detalii șocante despre cum a decurs negocierea cu asasinul din Onești! Ce spune psihologul Liviu Chesnoiu: „S-a pierdut foarte mult timp”

Detalii incredibile despre dubla crimă de la Onești! Bărbatul care a luat ostatici doi muncitori pe care i-a ucis ulterior, era nemulțumit din cauza faptului că familia sa a fost evacuată din apartamentul în care locuiau fără să i se prezinte decizia instanței.

Se pare că acesta ar fi încercat să își recupereze lucrurile din casă, însă nu a reușit, iar pentru că nu a putut face acest lucru a formulat mai multe plângeri penale atât la procurori civili, cât şi la procurori militari.

După ce i-a luat ostatici pe cei doi muncitori, negociatorul Politiei a încercat să dialogheze cu agresorul.

Bărbatul: De 10 ani de zile eu tot am scris. Nu mi-a dat niciun răspuns. Hotărârea judecătorească nu mi-a dat-o nimeni. Nu este. Vă duceţi şi faceţi rost de ea.

Poliţist: Nu ar fi mai bine să vă liniştiţi…

Bărbatul: Nu mă liniştesc deloc. Ascultă-mă ce îţi spun. De nu-i vezi morţi aici (…). Bă, bag cuţitul ăsta în ei, ascultă-mă ce îţi spun eu.

Poliţist: Calmaţi-vă!

Bărbatul: Nu mă calmez deloc. De zece ani de zile tot sunt calm. De zece ani de zile tot fac la bandiţii din miliţie şi la bandiţii din justiţie. Nu mă abţin deloc. Nişte bandiţi şi un hoţ. Împreună cu comandantul vostru este un bandit şi cel de la Bacău, alt bandit. Un hoţ şi un nenorocit. Ascultă ce-ţi spun! Băi, băieţi! Du-te şi vezi-ţi de treaba ta. Nu stau de vorbă cu tine decât în baza hotărârii judecătoreşti, atât. Eu nu stau cu nimeni de vorbă. Am stat 10 ani.

Mai mult decât atât, presupusul ucigaș ar fi avut un cazier bogat.

În 1987, el fusese condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru furt calificat, apoi în 1991, la un an și 6 luni pentru furt calificat, iar lucrurile nu s-au oprit aici. În 2003 a primit 6 luni închisoare pentru vătămare corporală gravă, iar în 2010 a fost condamnat în Italia la 28 zile de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului sau a stupefiantelor.

”S-au așteptat aprobări și s-a pierdut timp”

Psihologul Liviu Chesnoiu a explicat care a fost greșeala care a dus la moartea celor doi muncitori.

„S-a pierdut foarte mult timp. Când ai de-a face cu un astfel de individ cu probleme psihice grave nu ai ce negocia. Negociatorul își dă seama dacă e monolog sau dialog. Dacă el vede că agresorul cere luna de pe cer, trebuie să dea voie forțelor de ordine să intervină rapid. Nu stai cinci ore să auzi un monolog.

Asta a înrăutățit situația, el nu răspundea la nicio solicitare a forțelor de ordine.

Cu oameni de genul acesta trebuie să intervii în forță, să îți dai seama că e un individ cu probleme psihice. Intri pe geam, spargi ușa. Poate poliția nu s-a mai confruntat cu astfel de situații, dar un astfel de caz trebuie să tragă un semnal de alarmă. S-au așteptat aprobări și s-a pierdut timp.

Se așteaptă în maniera retro să dea ordin. Ca la Caracal. Stau la poartă să vină ordinul. Trebuie să lași polițiștii să acționeze după instinct, după experiență”, a declarat Liviu Chesnoiu, potrivit digi24.

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 03 mart. 2021, 08:50 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Pe aceeași temă