Ce s-a întâmplat cu soția criminalului din Onești

Publicat: 03 mart. 2021, 09:24 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
Ce s-a întâmplat cu soția criminalului din Onești

Soţia lui Gheorghe Moroşan, bărbatul care a ţinut ostatici şi apoi a omorât doi muncitori în Oneşti, a fost arestată preventiv. Femeia a fost reţinută luni seara și acuzată de complicitate.

Doi muncitori care renovau un apartament în Oneşti, judeţul Bacău, au fost omorâţi, luni seara, de fostul proprietar, în vârstă de 68 de ani.

Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartamentul unde agresorul a ţinut cei doi bărbaţi ostatici, după ce negocierile dintre agresor şi forţele de ordine au eşuat. Acesta i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, unul dintre ei murind pe loc şi altul la spitalul din Oneşti.

Agresorul a amenințat în urmă cu câțiva ani că își va face dreptate

Gheorghe Moroşan a ameninţat încă din 2018 că îşi va face dreptate „cu armă de foc”.

„Să nu vă fie de glumă. Nu glumesc”, a ameninţat el într-un video online.

Gheorghe Moroşan s-a înregistrat în 2018 în timp ce spunea cum a fost evacuat, fără ca familia sa să primească vreodată o sentinţă definitivă a instanţei. Bărbatul spunea că bunurile au dispărut, chiar şi geamurile termopan au fost scoase, iar familiei sale nu i s-a permis să participe la inventariere. Mai mult, Moroşan spune că nu a fost chemat la nicio audiere, iar în momentul evacuării fiicei sale i s-a pus arma la cap, el fiind plecat în Italia în acel moment.

În mesajul video postat pe site-urile de socializare şi preluat de Ziarul de Bacău pe Youtube, Gheorghe Moroşan ameninţa că se va răzbuna „cu arma de foc” şi că nu glumeşte cu aceste chestiuni.

”S-au așteptat aprobări și s-a pierdut timp”

Psihologul Liviu Chesnoiu a explicat care a fost greșeala care a dus la moartea celor doi muncitori.

„S-a pierdut foarte mult timp. Când ai de-a face cu un astfel de individ cu probleme psihice grave nu ai ce negocia. Negociatorul își dă seama dacă e monolog sau dialog. Dacă el vede că agresorul cere luna de pe cer, trebuie să dea voie forțelor de ordine să intervină rapid. Nu stai cinci ore să auzi un monolog.

Asta a înrăutățit situația, el nu răspundea la nicio solicitare a forțelor de ordine.

Cu oameni de genul acesta trebuie să intervii în forță, să îți dai seama că e un individ cu probleme psihice. Intri pe geam, spargi ușa. Poate poliția nu s-a mai confruntat cu astfel de situații, dar un astfel de caz trebuie să tragă un semnal de alarmă. S-au așteptat aprobări și s-a pierdut timp.

Se așteaptă în maniera retro să dea ordin. Ca la Caracal. Stau la poartă să vină ordinul. Trebuie să lași polițiștii să acționeze după instinct, după experiență”, a declarat Liviu Chesnoiu, potrivit digi24.

 

 

Sursă foto: Arhivă Ciao

Publicat: 03 mart. 2021, 09:24 Autor: Hermina Hagianu Arhiva
S-a alăturat presei în anul 2016, inițial în trustul Intact Media Group, iar din 2019 este redactor la publicația CIAO.RO,…...
Pe aceeași temă