Franta le interzice sefilor sa isi mai deranjeze angajatii dupa orele de program. Ce se intampla daca o fac

Publicat: 11 Nov. 2018, 13:32 Life

Partidul Socialist al lui Francois Hollande e pe cale să voteze o lege care va da angajaţilor, pentru prima oară, "dreptul de a se deconecta", scriu cei de la BBC.

Franta le interzice sefilor sa isi mai deranjeze angajatii dupa orele de program. Companiile cu mai mult de 50 de angajaţi vor fi obligate să prezinte un plan care să conţină orele (în special seara şi în weekend) în care angajaţii nu sunt obligaţi să răspundă la mesajele electronice.

Chiar dacă reacţiile din alte state membre UE nu au fost cele aşteptate, guvernul francez insistă că ideea de conectare permanentă reprezintă o problemă tot mai mare, asupra căreia trebuie luate o serie de măsuri.

Franta le interzice sefilor sa isi mai deranjeze angajatii dupa orele de program

„Toate studiile arată că există mult mai stres legat de muncă în ziua de azi, şi acest stres este constant”, a declarat parlamentarul socialist Benoit Harmon.

„Angajaţii părăsesc fizic biroul, dar nu îşi părăsesc munca. Ei rămân ataşaţi printr-un fel de lesă electronică, exact ca un câine. Mesajele, email-urile colonizează viaţa angajaţilor până la punctul la care aceştia cedează nervos”, informeaza businessmagazin.ro.

Publicat: 11 Nov. 2018, 13:32 Life
Pe aceeași temă