Ce trebuie să facă angajatorii cu mai mulți angajați. Anunțul autorităților!

Publicat: 07 nov. 2020, 11:00 Autor: Elena Arhiva
Ce trebuie să facă angajatorii cu mai mulți angajați. Anunțul autorităților!

Raed Arafat a explicat cum trebuie aplicată prevederea care îi obligă pe angajatori să decaleze programul angajaților, începând de luni, 9 noiembrie 2020.

”Dacă e o instituție cu peste 50 de angajați, să împartă oamenii în 2 grupe. E o obligație legală. Ca să decalăm programul, ne interesează cei care vin cu mijloacele de transport în comun. Cei care vin pe cont propriu, îi lăsăm deoparte. Cei care vin cu transportul în comun se vor împărți. Un grup care începe la 8, de exemplu, următorul grup minimum o oră decalare, ca să plece mai târziu de acasă. Acest lucru va duce la reducerea numărului de oameni prezenți în mijloacele de transport. Angajatorii trebuie să facă această analiză și să împartă oamenii în 2 grupe. Depinde de natura instituției și a tipului de activitate, dar trebuie să existe minimum o oră la venire și la plecare. Dacă angajatul declară că vine cu autoturismul personal, el trebuie să fie scos din organizarea grupului.”, a explicat Arafat, la Digi 24.

Potrivit lui Raed Arafat, ”e normal să reducem impactul pe transportul în comun”. ”Autoritățile locale pot să suplimenteze transportul în comun, acolo unde e cazul”, a adăugat secretarul de stat în MAI.

România, în prag de dezastru: peste 10.000 de infectări în ultimele 24 de ore

România a doborât și vineri recordul de noi infectări cu coronavirus. Au fost 10.260 cazuri noi în ultima zi și 123 decese, iar la terapie intensivă pacienții au ajuns la 1.001. Până vineri, 6 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 287.062 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 195.971 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 10.260 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 2.035 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 7.663 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 05.11.2020 (10:00) – 06.11.2020 (10:00) au fost raportate 123 decese (69 bărbați și 54 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Sursa foto: Arhivă Ciao

Publicat: 07 nov. 2020, 11:00 Autor: Elena Arhiva
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă