Fotbalistul Troy Thornton a murit la 54 de ani. A fost eutanasiat in Elvetia. De ce

Publicat: 24 feb. 2019, 13:58 Autor: D. C. Vedete
Fotbalistul Troy Thornton a murit la 54 de ani. A fost eutanasiat in Elvetia. De ce

Fostul jucator de fotbal care a activat la echipa South Warrnambool s-a stins din viata la varsta de 54 de ani. Informatia a venit ca un soc.

Fotbalistul Troy Thornton a murit la 54 de ani. Dupa ce si-a incheiat cariera de fotbalist, a devenit pompier. Acesta s-a internat la o clinica de eutanasiere umana din Elvetia. Ultimele sale cuvinte au fost adresate politicienilor si votantilor din Australia, informeaza standard.net.au.

Fotbalistul Troy Thornton s-a pensionat anul trecut. Era seful sectiei de pompieri Mornington. Acesta si-a dorit ca populatia sa aiba alta perspectiva asupra mortii. Nu voia ca lumea sa creada ca a muri e ceva rau. Vineri, Troy Thornton a murit dupa ce a fost injectat cu o substanta letala.

Fotbalistul Troy Thornton a murit la 54 de ani

Fotbalistul Troy Thornton a murit la 54 de ani. A fost eutanasiat in Elvetia. De ce
Fotbalistul Troy Thornton a murit la 54 de ani. A fost eutanasiat in Elvetia

Sotia lui, Christine, a fost alaturi de el pana in ultima clipa. L-a tinut de mana pana cand si-a dat ultima suflare. De la scena tragica au lipsit cei doi copiii ai cuplului, aflati la varsta adolescentei. Troy Thornton si-a dorit sa moara acasa, in Australia, alaturi de cei dragi. Dar legile tarii sale nu i-au permis asta.

In Australia, eutanasierea este legala doar in Victoria. Din nefericire, Troy Thornton nu s-a calificat pentru eutanasiere in tara sa natala. Troy Thornton sufera de multiple atrofii de sistem, o tulburare neurodegenerativă progresivă. Nu există tratamente și nici vreo sansa de recuperare. Singura lui scapare era moartea.

Troy Thornton a fost eutanasiat in Elvetia

Pentru a putea beneficia de eutanasiere in Australia, Troy Thornton trebuia sa gaseasca un doctor care sa ii ofere o speranta de viata sub 12 luni. Cum medicii nu au stiut sa ii spuna cat mai are de trait, a cautat ajutor in Elvetia. A gasit o clinica ce l-a acceptat si eutanasiat.

„Doctorii mi-au spus mereu ca, daca nu mori din cauza bolii, vei muri cu ea. Poti sa traiesti cu aceasta boala multi ani, dar vei ajunge o leguma. Dupa o perioada, boala iti ataca sistemul in diverse locuri. Fie ca e respiratia, fie ca e inghititul. Puteam sa ma inec cu mucusul meu, asa puteam sa mor.

Troy Thornton suferea de atrofii de sistem

Boala mea este o bestie care iti rapeste tot ce ai, incet. La inceput nu poti inota. Apoi nu mai poti alerga, merge, lovi o minge, nu mai poti face surf, nu mai poti conduce. Apoi iti afecteaza locul de munca si ajungi, spre final, sa devii o leguma. E un mod urat de a muri.

Eu m-am saturat de boala. Din nefericire, legile din tara nu ma ajuta. Discrimineaza foarte multe persoane bolnave. Cand e vorba de viata noastra, trebuie sa avem controlul total asupra ei. Trebuie sa avem dreptul de a alege cand si cum murim, asta daca suntem in deplinatatea facultatilor mentale”, a marturisit Troy Thornton inainte sa moara.

Publicat: 24 feb. 2019, 13:58 Autor: D. C. Vedete
Pe aceeași temă