Actrita Marga Barbu ar fi implinit 90 de ani pe 24 februarie. Ce poveste de viata trista are!

Publicat: 24 Feb. 2019, 11:53 News 3

A fost denumita 'amazoana filmului romanesc' dupa ce a jucat, timp de 3 decenii, in file cu haiduci si cu celebrul Margelatu.

Actrita Marga Barbu ar fi implinit 90 de ani pe 24 februarie. Din nefericire, actrita a murit in urma cu 10 ani. Ca mostenire, amazoana filmului romanesc ne-a lasat o serie de filme haiducesti unde apare alaturi de nume grele din cinematografia romaneasca. Unul dintre nume este celebrul Florin Piersic.

In decursul a 20 de ani de filme, Magda Barbu a jucat de 6 ori personajul Ania, de 6 ori personajul Anatha si de doua ori personajul Zulnia. De la 30 de ani, de cand a prins gustul filmelor cu haiduci, si pana la 60 de ani, Magda Barbu a călărit armăsari alături de Saptecai și Mărgelatu.

Actrita Marga Barbu ar fi implinit 90 de ani

Numele ei a fost, de fapt, Margareta-Yvonne Butuc. A fost o fata rusinoasa si visa sa devina balerina. Dar destinul i-a pregatit alta meserie, una pe care a indragit-o pana in ultima ei zi de viata. Si-a schimbat numele in Marga Barbu, sa dea mai bine pe scena.

S-a nascut pe 24 februarie 1929, la Ocna Sugatag, Maramures. Tatal ei era director la salinele din localitate. Mama ei a fost o balerina cu studii la Viena. De aici si insuflarea baletului in copilaria actritei.

„Singura mea explozie de exuberanță a fost la 4 ani. Atunci am făcut senzație la o serbare citind cuplete pentru reclame. În copilărie mă jucam tot timpul de-a farmacista, dar toți cei din jur erau încântați să mă vadă imitându-i perfect pe musafiri„, povestea Marga Barbu într-un interviu.

Marga Barbu s-a mutat la Bucuresti

A venit in Capitala si isi dorea sa danseze. Voia o pasiune comuna cu a mamei sale. Dar niste probleme la inima au determinat-o sa renunte la aceasta pasiune solicitanta. S-a înscris la Facultatea de Filosofie și la Teatru. A absolvit Insititutul de Teatru din București în 1950. Din 1952 și până la pensionare a fost actriță la Teatrul Nottara. După 1990, nu a mai jucat în niciun film din cauza vârstei și a problemelor de sănătate.

Marga Barbu s-a casatorit cu Eugen Barbu

Cei doi au fost casatoriti timp de 33 de ani. In 1993, Eugen Barbu a murit si a lasat-o vaduva. Marga Barbu nu a vrut sa se recasatoreasca niciodata. Dar a fost fortata de imprejurari si s-a cununat civil. Nu a avut niciodata copii deoarece lui Eugen Barbu nu ii placeau.

La 40 de ani, Marga Barbu a ramas insarcinata. In timpul unor filmari la Bufteaa, a cazut de pe cal si a pierdut sarcina. Era gravida in 5 luni.

„Cine știe ce ar fi fost și cum ni s-ar fi schimbat viața dacă aș fi născut-o? Poate nu era un copil reușit sau poate ar fi fost lumina ochilor noștri. Cine poate ști?”, a spus Magda Barbu, citata de stirimondene.fanatik.ro.

Publicat: 24 Feb. 2019, 11:53 News 3
Pe aceeași temă