Fostul presedinte Ion Iliescu, internat de urgenta la spital

Publicat: 01 Apr. 2019, 16:58 Vedete

Ion Iliescu a fost internat pentru ca sufera de o afectiune cardiovasculara.

Fostul presedinte Ion Iliescu, in varsta de 89 de ani, a fost internat in cursul zilei de azi la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare „Prof. C.C. Iliescu” din Bucuresti.

Se pare ca fostul presedinte sufera de o afectiune cardiovasculara, au precizat pentru MEDIAFAX surse medicale.

Fostul presedinte Ion Iliescu, internat de urgenta la spital

Fostul presedinte Ion Iliescu, internat de urgenta la spital

Conform primelor informatii, diagnosticul este pericardita hemoragica, fiind vorba despre o inflamare a pericardului. In aceste momente au loc pregatirile pentru interventia chirurgicala.

Nu este pentru prima oara cand Ion Iliescu are probleme medicale. In urma cu 12 ani, fostul presedinte a suferit o interventie la artera coronariana in Paris, cand i s-a adaugat al saselea stent.

„Nu a fost vorba despre o operație. Nu a presupus deschidere sau spitalizare. A fost pur și simplu o coronografie. Totul a durat 20 de minute”, a spus atunci Ion Iliescu.

De asemenea, intr-un alt interviu, Ion Iliescu a spus ca a mers la Paris pentru un control de rutina la doi ani de la precedenta interventie la care i s-au implantat cinci stenturi: „Controlul a ieșit pozitiv, dar s-a considerat oportun să-l implanteze pe al șaselea” a spus acesta, potrivit Cancan.

Cele cinci stenturi i-au fost implantate lui Ion Iliescu in primavara lui 2015, atunci cand a inceput sa aiba probleme cu inima.

Ion Iliescu a detinut functia de presedinte al Romaniei pentru doua mandate, intre 1992-1996 si 2000-2004. Fostul presedinte al României a implinit varsta de 89 de ani luna trecuta, pe 3 martie.

Publicat: 01 Apr. 2019, 16:58 Vedete
Pe aceeași temă