”Copilul secret” al lui Ion Iliescu – Povestea romanțată a lui Mihai Bujor Sion, ambasadorul dependent de lux și femei frumoase

Publicat: 01 Jul. 2022, 13:18 News

Mihai Bujor Sion a rămas orfan de ambii părinți, la sfârșitul anilor ’70, în urma unei tragedii aviatice. Imediat după această întâmplare nefericită, Bujor Sion a intrat sub ”tutela” familiei Iliescu, Ion și Nina crescându-l și îndrumându-l ca și cum ar fi fost propriul lor copil. 

Iată cum arată scurta biografie a celui despre care s-a vorbit mereu din perspectiva faptului că este „copilul secret”, „fiul vitreg” al lui Ion Iliescu.

Povestea lui este atât de interesantă, încât poate fi transpusă oricând în paginile unei cărți.

Mihai Bujor Sion era un copil atunci când a rămas orfan. Tatăl lui, activist al Partidului Comunist Român, a murit într-un accident aviatic în anii ’70, alături de soția lui. “După moartea tovarăşului său de la PCR, deşi nu l-a înfiat cu acte, Ion Iliescu i-a fost tutore şi mentor tânărului Sion, rămas orfan – de fapt – de ambii părinţi, în avionul prăbuşit între Sibiu şi Caransebeş murind şi mama lui”, scria la vremea respectivă ziarul Cotidianul, conform Cancan.ro.

”Ion Iliescu i-a călăuzit pașii…”

Din acel moment, cel ce avea să fie unul dintre cei mai importanți oameni din peisajul politic post decembrist, devine ”Copilul secret” al lui Ion Iliescu.

„Ion Iliescu i-a călăuzit paşii lui Mihai Bujor Sion şi în cariera profesională. Dupa instalarea ca preşedinte al României, Ion Iliescu l-a luat la Palatul Cotroceni pe «fiul» său adoptiv. Numindu-l la început în funcţia de şef al Cancelariei Prezidenţiale şi ulterior în cea de consilier prezidenţial pe probleme economice”, conform Cotidianul.

După mai multe poziții importante pe lângă președintele României, Bujor Sion pornește cu pași hotărâți într-o carieră de diplomat. Așadar, intrarea în Ministerul de Externe îl „așază” pe Sion pe posturi interesante: consul în Thailanda, Dubai și Los Angeles.

Anul 2017 îl găsea pe Sion în poziția de șef de misiune la Ambasada României în Filipine. Declarația de avere din acel moment arăta că „fiul vitreg” al lui Ion Iliescu deținea un teren de 3,6 hectare la Snagov, cumparat în 2004, și un BMW, achiziționat în 2011.

În plus, Sion avea un cont în care se aflau 1,4 milioane de lei, aproximativ 300.000 de euro. Ministerul de Externe îl plătea atunci cu 46.892 de dolari pe an (3.907 dolari pe lună) și îi asigura și o indemnizație anuală de 10.416 lei.

”Copilul secret” al lui Ion Iliescu – soț cu 35 de ani mai bătrân

Dacă domeniul profesional este ca și rezolvat, să vedem cum stăm la cel… amoros. Sunt câteva valuri aici despre care merită să discutăm. Timp de peste 20 de ani, Mihai Bujor Sion a fost căsătorit cu actrița Ioana Pavelescu. El este cel care a jucat rolul tatălui în viața designerului Maria Marinescu. Chiar dacă nu i-a fost tată natural.

Tot laptele și toată mierea din familia Pavelescu – Sion s-au transformat brusc în ceva mai puțin plăcut. Persoana în cauză a fost actuala lui soţie, atunci o tânără de 24 de ani, Laura Maria Iordache. Care s-a făcut remarcată în show-ul ”Next Top Model”.

În lumea mondenă a intrat alături de sora ei cu care a concurat în emisiune, Cristina Alexandra. Când a fost întrebată, după ediţia Next Top Model la care a participat, cum arată pentru ea bărbatul cu care ar vrea să îşi petreacă toată viaţa, Laura a răspuns: „Brunet, înalt, ochii verzi, inteligent, cu vocea lui Aurelian Andreescu – evident, ceva departe de realitate pentru că, în realitate, tot ce îmi doresc este un bărbat puternic“.

Bujor Sion este, fără doar şi poate, un bărbat inteligent şi puternic. Chiar dacă nu are vocea lui Aurelian Andreescu. Laura a găsit în Sion bărbatul puternic pe care declara că şi-l doreşte.

Publicat: 01 Jul. 2022, 13:18 News
Pe aceeași temă