Cine va moșteni averea lui Ion Iliescu. Cât de bolnav este fostul președinte

Publicat: 27 Sep. 2021, 13:58 General

Cine va moșteni averea lui Ion Iliescu? Asta este una dintre întrebările care au stat pe buzele unora atunci când au aflat că fostul președinte,  acum în vârstă de 91 de ani, are probleme serioase de sănătate. 

În ultimii ani, de când nu a mai fost văzut public, Ion Iliescu a ajuns de mai multe ori la Spitalul Elias, din cauza unor probleme cardiace. El a fost și operat pe cord, iar acum are mai multe stenturi.

Medicii îl țin și acum sub observație, chiar dacă Ion Iliescu stă mai mult pe acasă. De exemplu, la ultimele scrutinuri de vot el a solicitat urma mobilă acasă pentru a-şi exercita dreptul legislativ.

Cine va moșteni averea lui Ion Iliescu

Mulți sunt cei care se întreabă cine va moșteni averea fostului președinte, dat fiind faptul că nu are copii, și, mai ales, cât de mare este avuția lui!

De-a lungul anilor, el a avut mai multe venituri graţie funciilor pe care le-a ocupat. În 2008 avea următoarele venituri trecute în declaraţia de avere: circa 54 000 lei indemnizaţie de senator și circa 55 000 lei indemnizaţie de fost preşedinte. Pe lângă asta: 33 000 lei pensie, 8 400 lei de la Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice, dar și un apartament în Capitală, de 156 mp, cumpărat în 1996. În declaraţia de avere din 2007 mai figurau 16 tablouri de pictori români şi mici obiecte de artă, achiziţionate înainte şi după 1989.

Ce se întâmplă cu toate aceste bunuri după trecerea lui în neființă?

Ion Iliescu şi Nina sunt împreună de circa 70 de ani, dar nu au avut copii. Au însă un băiat de suflet. Este vorba despre Mihai Bujor Sion. Cei doi s-au ocupat de educaţia şi studiile bărbatului. Mihai Bujor Sion ar fi rămas orfan, după ce avionul în care se aflau părinţii săi s-ar fi prăbuşit în munţi, scrie bugetul.ro.

”Soţia mea a avut trei sarcini toxice”

Ion Iliescu şi Nina s-au cunoscut în adolescenţă, când aveau doar 18 ani. S-au văzut, s-au plăcut, iar trei ani mai târziu s-au căsătorit, în ciuda familiilor care nu au fost de acord. Iar de atunci au trecut aproape 70 de ani de căsnicie.

Am avut anii aceia de studenţie împreună, la Moscova, asta ne-a consolidat relaţia afectivă. După terminarea celui de-al doilea an de studenţie, pe 21 iulie 1951 ne-am căsătorit, fiind studenţi. A fost o nuntă foarte modestă. Pe vremea aceea nu aveam bani şi nu ne puteam permite ce se întâmplă acum cu nunţile acestea. Am mers împreună cu familia, două mame şi două mătuşi şi ne-am căsătorit”, a declarat Ion Iliescu în urmă cu câţiva ani.

Sigurul lucru care le-a umbrit căsătoria celor doi a fost faptul că nu au putut avut copii.

Ne-am dorit, dar nu a fost să fie…Soţia mea a avut trei sarcini toxice, iar după aceea…nu s-a mai putut”, a mărturisit Ion Iliescu, într-un interviu din 2011, pentru libertatea.ro.

Publicat: 27 Sep. 2021, 13:58 General
Pe aceeași temă