Detaliul care a trecut neobservat timp de zeci de ani! De ce nu poartă Ion Iliescu verighetă

Publicat: 15 nov. 2019, 09:12 Autor: Elena News 3
Detaliul care a trecut neobservat timp de zeci de ani! De ce nu poartă Ion Iliescu verighetă

Ion Iliescu este căsătorit încă din anul 1951 cu Nina Iliescu. Cu toate că are o căsnicie care durează cât o viață de om, fostul președinte Ion Iliescu nu poartă verighetă.

Potrivit Click, unul dintre motive ar putea fi acela că Iliescu este ateu, iar căsătoria s-a legat doar la Starea Civilă, nu şi în faţa lui Dumnezeu. Asta deşi, sunt mulţi atei care aleg să poarte verigheta pe mâna dreaptă după ce se căsătoresc doar civil.

De ce nu poarta Ion Iliescu verighetă

În pofida vârstei, fostul președinte al României a rămas fidel convingerilor sale religioase şi a declarat public că nu crede în Dumnezeu, ci “în forţa omului”. Despre Mântuitor, Iliescu spunea într-un interviu că “Iisus a fost un rebel” pentru că a fost primul care “şi-a permis să spună că toţi oamenii sunt egali”.

Întrebat de reporter dacă Mântuitorul a fost de stânga, Ion Iliescu a răspuns: “Iisus este o figură, din acest punct de vedere, caracteristică pentru o anumită evoluţie a gândirii umane, pentru o societate mai bună, mai dreaptă, benefică tututor”.

Publicat: 15 nov. 2019, 09:12 Autor: Elena News 3
Autor: Elena
Deși a studiat Dreptul, Elena Toader iubește să scrie, având o experiență vastă în domeniul jurnalismului. Și-a început cariera în…...
Pe aceeași temă