Fetita minune fara maini si picioare, care merge la o scoala normala

Publicat: 17 Sep. 2018, 10:38 News 3

O fetita de doar 6 ani din Vaslui, care a avut nenorocul sa se nasca fara maini si picioare, incearca pe cat posibil sa duca o viata normala.

Delia sufera de focomelie, o malformatie congenitala grava, care ii pune multe piedici in a duce o viata normala. Insa fetita incearca sa demonstreze contrariul.

Aceasta a fost abandonata de parinti, moment in care a fost preluata de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGSAPC) Vaslui.

In pofida acestei malformatii, Delia are un intelect peste media celor de varsta ei. Aceasta a fost inscrisa in clasa „Albinutelor”, in special deoarece invatatoare are experienta in privinta copiiilor cu dizabilitati.

Fetita minune fara maini si picioare, care merge la o scoala normala

„Acest copil este o provocare uriașă pentru mine, ca învățătoare. Mă angajez să realizez lucruri importante cu această fetiță, să-i dezvolt expresivitatea și dorința de a se bucura de viață.

Cred că voi reuși, pentru că niciodată nu dau înapoi de la lucruri dificile și care implică efort.

Am mai avut astfel de copii, am realizat lucruri importante și am și experiența voluntariatului făcut cu astfel de copii”, a spus învățătoarea Gabriela Corbeanu pentru Libertatea.

In schimb, Delia va merge la scoala insotita de instructorul de educatie de la centrul de plasament unde este rezidenta. Micyta se va folosi de un scaun special pentru a putea sta la cursuri.

„Este un scaun special, adaptabil, cu pupitru în față și brațe laterale. Micuța este la o învățătoare cu experiență cu astfel de copii. Însă va participa la cursuri atât timp cât îi va permite starea de sănătate”, a spus Ionel Armeanu, directorul DGASPC Vaslui.

Publicat: 17 Sep. 2018, 10:38 News 3
Pe aceeași temă