Femeile la menstruatie intra in biserica sau nu? Parintele Constantin Necula ne lamureste

Publicat: 08 Apr. 2019, 19:06 Life
Femeile la menstruatie intra in biserica sau nu? Parintele Constantin Necula ne lamureste

Inca din trecut, batranii din popor sustineau ca este mare pacat pentru o femeie sa intre in biserica in momentul menstruatiei. Este sau nu este pacat?

Femeile la menstruatie intra in biserica sau nu? Parintele Constantin Necula ne lamureste in legatura cu aceasta controversa. In timp ce, pe la sate vei gasi batrane radicale, la oras oamenii sunt mai maleabili. Preotul de la Sibiu care a devenit celebru in Romania datorita Facebook-ului, ne lamureste.

Unele femei mai batrane le condamna pe tinerele care merg la biserica in timpul menstruatiei. Cu toate ca traim vremuri civilizate si femeile se pot ingriji cu usurinta, batranele sunt contra. Dar un preot din Sibiu lamureste problema menstruatiei si a bisericii, inainte de sarbatorile Pascale.

„Nu avem ce să discutăm aici. Intrați liniștite măcar până acolo unde vă simțiți bine. Cred că unii dintre noi exagerăm foarte, foarte mult în gestica asta ginecologică. Că nu avem niciun cabinet ginecologic montat lângă biserică să ne spună în ce perioadă a lunii sunteți.

Femeile la menstruatie intra in biserica sau nu?

Femeile la menstruatie intra in biserica sau nu Parintele Constantin Necula ne lamureste
Femeile la menstruatie intra in biserica sau nu?

De obicei, știți singure și respectați această frumusețe a întâlnirii cu curățenia. Vă întreb și eu așa, că-s mai prost, mai tâmpițoi de felul meu, dacă mireasa e în acea perioadă, nu o cununăm? Îi spunem, te duci acasă, mai stai cinci zile și ne întoarcem marți…?”, a explicat Constantin Necula.

De ce scrie în Biblie că femeile trebuie să se supună bărbaților?

Parintele Constantin Necula primeste des intrebari pe Facebook de la crestini. Acesta isi face timp sa raspunda la cat mai multe. Una dintre ele este ‘De ce scrie în Biblie că femeile trebuie să se supună bărbaților?’

Femeile la menstruatie intra in biserica sau nu Parintele Constantin Necula ne lamureste
Parintele Constantin Necula ne lamureste despre menstruatie si biserica

„Din firea noastră păcătoasă, nimănui nu-i place ideea de supunere. În mentalitatea noastră, astăzi înţelegem că a te supune înseamnă a te înjosi, a te umili, a te reduce la inferioritate, a pierde din valoare.

Pentru firea noastră noi vrem să fim independenţi, adică nimeni să nu fie deasupra noastră, ci noi să ne fim stăpâni şi, dacă se poate, noi să stăpânim peste alţii şi să-i dominăm şi să-i manipulăm pe alţii. Aşa-i? Observaţi că am subliniat din firea noastră şi pentru firea noastră. Aceasta caracterizează pe omul păcătos, el trăieşte numai pentru sine.

Iisus îţi va spune că trebuie să te dăruieşti soţului tău şi să fii supusă soţului tău. Supunerea ta faţă de soţul tău este, în primul rând, o problemă între tine şi Dumnezeu.

Femeile la menstruatie intra in biserica sau nu Parintele Constantin Necula ne lamuresteDumnezeu este Cel ce-ţi fixează locul sub autoritatea soţului tău şi tu accepţi acest loc de supunere faţă de soţul tău, în primul rând pentru că acesta este aranjamentul lui Dumnezeu, este ordinea gândită de Dumnezeu. De vreme ce tu eşti o creaţie nouă, o fiinţă care trăieşte pentru Dumnezeu, tu accepţi locul pe care ţi l-a fixat El în ierarhia cosmică şi acest loc este sub autoritatea soţului tău.

În al doilea rând, supunerea ta faţă de soţul tău este o problemă de dragoste. Când iubeşti cu adevărat, te dăruieşti celui pe care îl iubeşti şi dăruirea de sine înseamnă şi ascultare, supunere şi subordonare.

Aţi auzit că această supunere înseamnă să te uiţi mai întâi la interesele celuilalt şi să-l vezi pe celălalt mai sus ca tine. Acest lucru nu este uşor dacă nu iubeşti dar, dacă iubeşti, tocmai aceasta faci, te uiţi pe tine şi trăieşti pentru cel pe care îl iubeşti”, a răspuns Necula, conform ortodoxia.me.

Publicat: 08 Apr. 2019, 19:06 Life
Pe aceeași temă