De ce trebuie sa tii cont daca intretii relatii intime in perioada menstruatiei. Multe femei nu au habar de aceste detalii

Publicat: 16 ian. 2018, 15:24 Autor: madalina m. Life

Un specialist a desfiintat insa, recent, tot ce se credea pana acum despre intretinerea relatiilor intime in perioada menstruatiei.

Pana acum au existat foarte multe mituri despre cat de recomandat sau, din contra, interzis este sa ajungi printre asternuturi alaturi de partener, in zilele delicate ale lunii.

Cum fluctuatiile hormonale sunt mult mai accentuate, unele femei au un libido mult mai ridicat pe timpul menstruatiei. Din acest motiv apare si o dorinta puternica de a ajunge in dormitor cat mai des.

Totodata, multe femei nu au habar de cateva detalii legate de ce li se intampla cu adevarat daca fac amor in acele zile ale lunii, iar de aceea se feresc sa intretina relatii intime, desi si-ar dori acest lucru.

De ce trebuie sa tii cont daca intretii relatii intime in zilele delicate ale lunii

Din punct de vedere medical, intretinerea relatiilor amoroase nu e ceva total interzis de catre doctori, pe perioada menstruatiei. Totusi, ambii parteneri trebuie sa isi ia anumite masuri si sa se simta confortabil in aceste circumstante.

De asemenea, multe femei nu au habar ca daca fac sex in zilele delicate ale lunii ar putea reduce semnificativ perioada propriu-zisa, cu doua sau trei zile. Cel care a dezvaluit acest lucru a fost un ginecolog de la Universitatea din Michigan.

Nu numai atat, pentru ca si durerile resimtite in acele zile sunt mai mici sau aproape inexistente, pentru femeile care fac sex pe timpul menstruatiei.

De ce trebuie sa tii cont daca intretii relatii intime in zilele delicate ale lunii
Insa, medicul Dee Fenner le-a avertizat pe femei sa fie cu mare bagare de seama dupa incheierea unei sesiuni amoroase. Asta deoarece la fiecare orgasm muschii uterului se contracta foarte mult, iar din aceasta cauza ar putea exista un flux mai abundent decat e normal.

„Desi pana acum nu s-au facut foarte multe cercetari amanuntite pe aceasta tema, recent s-a observat ca fluidele prezente pe toata perioada menstruatiei sunt fortate din uter odata ce o femeie are un orgasm. Asa se explica si incheierea mult mai rapida a zilelor delicate”, a spus Dee Fenner.

Acelasi studiu a mai aratat si ca femeile care fac acest pas intr-o relatie au o apropiere mai mare fata de partener, pentru ca dau dovada de mai mult curaj si nonconformism, decat cele care le interzic iubitilor si sotilor sexul pe timpul menstruatiei.

(sursa: thesun.co.uk)

Publicat: 16 ian. 2018, 15:24 Autor: madalina m. Life
Pe aceeași temă