„Fall in Love Festival” îi readuce pe Underworld (UK) în România. Palatul Mogoșoia va găzdui cel dintâi festival al toamnei, care promite să cucerească pe toată lumea

Publicat: 21 iul. 2019, 21:17 Autor: Simona Vedete
Fall in Love Festival îi readuce pe Underworld (UK) în România. Palatul Mogoșoia va găzdui cel dintâi festival al toamnei, care promite să cucerească pe toată lumea

Trupa britanică de electro-trance Underworld revine în România la 10 ani de la primul concert susținut aici.

„Fall in Love Festival” îi readuce pe Underworld (UK) în România.  FALL IN LOVE FESTIVAL își va deschide porțile în perioada 31 august – 1 septembrie 2019, la Palatul Mogoșoia, pentru a sărbători trecerea de la ultima zi de vară la prima zi de toamnă, într-un decor de poveste, alături de unii dintre cei mai iubiți muzicieni ai momentului.

Cei îndrăgostiți de muzică și de vibe-urile pline de energie ale verii, pot marca încheierea sezonului prin participarea la cel dintâi festival al toamnei: Fall in Love, locul în care se pot îndrăgosti de sound-urile muzicienilor străini și români, de natura în care vor dansa pe ritmurile unora dintre cele mai cunoscute hit-uri, de peisajul plin de poveste al domeniului uneia dintre cele mai importante clădiri istorice din România – Palatul Mogoșoaia.

„Fall in Love Festival” îi readuce pe Underworld (UK) în România

Fall in Love Festival îi readuce pe Underworld (UK) în România

Cei îndrăgostiți de romantismul și de bogăția culorilor toamnei, se vor putea bucura de splendoarea ei la Fall in Love
Festival, locul în care vor răsuna primele melodii ale acestui anotimp, în care se vor putea delecta cu concerte,
evenimente alternative, specialități culinare, experiențe amuzante și cu plimbări în parcul secular al domeniului
Mogoșoaia.

La „Fall in Love Festival” oamenii se vor putea îndrăgosti de arhitectură, de cultură, de natură, de prieteni, de străini, de viață și de muzica plină de energie. Pe durata celor două zile ale evenimentului petrecute la minunatul domeniu Mogoșoaia, participanții se vor bucura de artiști și DJ-i care vor urca pe scenele festivalului, dar și de o serie de activități alternative, precum: instalații de artă și multimedia, jocuri, photo corner-e inedite, spații de relaxare în natură, plimbări pe marginea lacului, picnic pe pajiștile domeniului, sesiuni de dans, toate asezonate din plin cu delicii vizuale și culinare.

Line-up „Fall in Love Festival”

Underworld (UK)

Underworld sunt unul dintre proiectele de pionierat din zona muzicii electronice și unul dintre grupurile cele mai influente de pe acest segment muzical din ultimii 20 de ani.

De-a lungul carierei, piesele duo-ului britanic au ajuns de pe ringul de dans al cluburilor, pe coloana sonoră a unor filme iconice și până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra, din 2012 (unde cei doi membri ai grupului au avut rolul de directori muzicali).

Povestea Underworld începe în anii ‘80, în Cardiff (Wales), unde Karl Hyde și Rick Smith s-au întâlnit și au început să colaboreze împreună în diferite proiecte muzicale, „Mk1” fiind una dintre primele versiuni ale grupului. A doua versiune a proiectului a luat ființă după ce Smith l-a întâlnit pe Darren Emerson, un DJ în ascensiune ale cărui set-uri din cluburile londoneze l-au inspirat pe Smith să includă în compozițiile sale și sound-uri ale scenei dance britanice.

După o serie de single-uri lansate sub numele de „Lemon Interrupt”, cea de-a doua versiune a proiectului Underworld a publicat „Mmm Skyscraper… I Love You” – 13 minute de compoziție muzicală ce avea să reprezinte blueprint-ul duo-ului care va deveni consacrat sub numele de „Underworld”. Cu un sound total diferit față de orice era prezent la acel moment (sau după aceea) în zona electro, single-ul se încadra perfect în ritmurile alerte și în călătoriile artistice experimentale ale lui Karl Hyde.

De La Soul (SUA)

Trio-ul american de hip hop va cânta în premieră în România la Fall in Love. Apariția De La Soul în 1987 (Long Island, New York) avea să marcheze scena de hip-hop americană, pe care grupul nu a încetat să o modeleze timp de peste 20 de ani prin îmbinarea surprinzătoare de ritmuri și influențe sau prin versurile pline de mesaje sociale, menite să stârnească dezbateri.

Posdnuos, Trugoy și Maseo, cei trei membri, au format în liceu o trupă care a atras atenția producătorului Prince Paul cu un demo numit „Plug Tunin”. Acesta ce a fost urmat de albumul de debut „3 Feet High and Rising”, considerat drept „o capodoperă a hip hop-ului”, lucru dovedit și de succesul comercial enorm înregistrat de acest material și de recenziile foarte bune primite de la publicațiile de specialitate.

Revista „The Source”, spre exemplu, a nominalizat materialul în „Top 100 de albume hip hop din toate timpurile” spunând că acesta „este cu adevărat genial”. Au urmat noi albume de succes, ultimul fiind intitulat „And The Anonymous Nobody” (2016).

În 2006, grupul a primit un Grammy pentru colaborarea avută cu Gorillaz pentru single-ul „Feel Good Inc.” (apărut pe albumul cu numărul doi al Gorillaz, numit „Demon Days”). Iar în 2015, trio-ul a fost nominalizat în „Top 5 Best of” atât de cunoscutul NPR (National Public Radio), cât și de Soul Train (canal TV muzical american).

Soundopamine (Ro)

Soundopamine este un duo electronic ce s-a făcut remarcat în ultimii ani în peisajul electronic românesc drept o pată de culoare cu groove de vară. Soundopamine, adică Natasha & Chris, îmbină subtil acorduri și voci calde, pășind cu naturalețe prin jazz, house grooves & techno. Într-un cuvânt, sunt o poveste muzicală care a început în 2012, când cei doi s-au cunoscut la Universitatea Națională de Muzică București.

Procesul lor creativ este influențat de armonia sunetelor și de natura primordială, duo-ul reușind să aducă pe scena
locală de muzică electronică un vibe autentic și un sound organic. Ca rezultat, în 2018, efervescența compozițiilor și
energia live act-urilor marca Soundopamine le-a adus celor doi nominalizarea printre artiștii români cu cea mai bună ascensiune și o colaborare cu Open Air Crew din Portugalia.

Robin and the Backstabbers (Ro)

Robin and the Backstabbers sunt un nume cunoscut al scenei artistice de la noi, ce și-a făcut apariția în 2010, la inițiativa lui Andrei Robin Proca. Membrii descriu muzica trupei ca „pop melodramatic”, iar 8 single-uri #1 la Radio Guerrilla și un prim album de succes se numără printre reușitele care i-au adus în atenția pasionaților de muzică.

În 2015, formația a lansat un al doilea disc de studio, „Bacovia Overdrive vol. II: Arhanghel’sk”, a doua parte a viitoarei trilogii intitulate Bacovia Overdrive. Lansarea sa a fost precedată de single-ul „Muzică în cântece”, al cărui videoclip îi regăsește pe membrii trupei alături de mai multe actrițe îndrăgite din teatrul și filmul românesc, precum: Ana Ularu, Diana Cavaliotti, sau Andreea Vasile.

Karpov not Kasparov (Ro)Cunoscuți pe scena locală, turiștii muzicieni Karpov not Kasparov și-au purtat instrumentele și muzica prin întreaga Europă, răspândind live set-uri pline de energie în numeroase locații alternative din Berlin, Milano, Viena, Florența, Hamburg, Basel, Torino, Brussels, Dusseldorf, Prague, Lille sau Budapesta.

Otherside (Ro)

Otherside reprezintă un mix fin de soul și downtempo, cu tente suave electronice presărate cu un strop de experimental și cu o nouă direcție.

Abonamente „Fall in Love Festival”

Abonamentele, acces general, pentru Fall in Love Festival 2019 sunt disponibile la prețul de 179 lei + taxe/ buc., abonamentele care au fost disponibile în pre-sale 1 fiind deja sold out.

Abonamentele la prețul de 179 lei + taxe/ buc. pot fi achiziționate pe www.bilete.ro și în rețeaua națională Bilete.ro.

Publicat: 21 iul. 2019, 21:17 Autor: Simona Vedete
Pe aceeași temă