Anuntul facut de Facebook despre asasinul din Noua Zeelanda! Peste 200 de persoane s-au uitat live la clipele horror, dar au alertat reteaua tarziu!

Publicat: 20 Mar. 2019, 16:47 News 2

Peste 200 de persoane s-au uitat la clipul live postat de asasinul din Noua Zeelanda, pe Facebook. Timp de foarte multe minute, nimeni nu a alertat reteaua.

Abia la 12 minute de la incheierea sesiunii live de pe Facebook, internautii au reactionat si au trimis notificari. Totodata, reprezentantii retelei sociale au facut un anunt socant, in ceea ce-l priveste pe Brenton Tarrant, asasinul din Noua Zeelanda.

Extremistul s-a filmat in timp ce intentiona sa omoare oameni. Cei care l-au privit in timpul live-ului de pe Facebook au crezut, cel mai probabil, in primele momente, ca este vorba despre un soi de gluma. Totusi, oamenii care l-au privit aveau sa asiste la clipe horror. Atentat in Noua Zeelanda. Imagini din timpul crimei oribile

Mai apoi, au fost ingroziti si n-au mai putut sa reactioneze. Facebook a mai anuntat de curand ca prima alerta a fost la 12 minute dupa incheierea live-ului. Aproape 200 de oameni s-au uitat in timp real la clipul cu barbatul care omora 50 de oameni din doua moschei, localizate in orasul Christchurch.

Anuntul facut de Facebook despre asasinul din Noua Zeelanda!

Butonul de „report” a fost apasat de catre un utilizator care a semnalat clipul ca avand continut violent si crime la minute bune dupa terminarea live-ului. Clipul original ar fi avut 4.000 de vizionari pana cand a fost scos de pe retea, potrivit hotnews.ro.

Mai mult, reteaua sociala a fost aspru criticata pentru modul in care a gestionat problema copiilor dupa videoclipul sumbru. Altii au fost de parere ca Facebook a reactionat bine, mai ales daca se tine cont de cantitatea imensa de continut ce trebuie moderat zilnic.

Facebook a mai anuntat ca dupa ce a sters clipul, pe retea au fost uploadate alte copii ale filmuletului de 17 minute. Insa, 1,2 milioane dintre acestea au fost blocate cand erau urcate pe retea, pe cand alte 300 de mii au fost sterse la scurt timp de la incarcare.

Cei de la Facebook au mai explicat si ca au luat anumite masuri, imediat dupa masacrul din urma cu cateva zile. Conturile pe care asasinul din Noua Zeelanda le avea au fost sterse, dar si postarile in care era laudat si sustinut prin mesaje.

Publicat: 20 Mar. 2019, 16:47 News 2
Pe aceeași temă