Experiment inedit. A renuntat la telefonul mobil si la Facebook pentru 6 luni. Ce s-a intamplat in acel timp

Publicat: 26 ian. 2017, 11:39 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Experiment inedit. A renuntat la telefonul mobil si la Facebook pentru 6 luni. Ce s-a intamplat in acel timp

Primarul celui mai mare oras din judetul Arad – Pecica-, Petru Antal, a renuntat, timp de sase luni, la telefonul mobil si la Facebook. Dupa cele sase luni, edilul spune ca s-a simtit de parca s-ar fi intors in anii ’90, dar a lucrat mai eficient si a petrecut mai mult timp cu familia.

Edilul din Pecica, cel mai mare oras din judetul Arad, Petru Antal, anunta, in iunie, ca renunta timp de sase luni la telefonul mobil si la contul de Facebook, dar si ca va merge mai mult pe jos si cu bicicleta, pentru a vedea in ce masura ii perturba tehnologiile moderne activitatea, metabolismul si ritmul de lucru.

Frau haelt Smartphone in der Hand.
Credit: Christian Ohde/face to face

Cunoscutii s-au indoit atunci ca primarul va reusi sa duca la bun sfarsit experimentul, considerand ca telefonul mobil este mult prea necesar. Masurile luate de primar nu au inseamnat ca in cele sase luni nu a mai fost la dispozitia locuitorilor. La numarul de mobil al primarului raspundea vocea inregistrata a edilului, care spunea ca cei interesati il pot contacta „la numarul de fix al Primariei, de luni pana vineri intre orele 8-16 sau oricand la adresa email”.

Rezultatele nu au lipsit.

„Am fost mai putin stresat, am putut discuta mai linistit, fara sa imi sune telefonul mobil la fiecare cinci minute. (…) Dupa programul de la birou, acasa, am fost mai relaxat si am putut rezolva probleme pe care le-am amanat de ani de zile”, povesteste primarul Petru Antal.

Petru Antal recomanda tuturor sa incerce sa renunte chiar si pentru putin timp la telefonul mobil si la retelele de socializare.

„Per ansamblu a fost o experienta interesanta. Chiar m-am simtit ca in anii 1990, atunci nu aveam telefon mobil si retea de socializare, doar ca acum am fost singur, toti cei din jurul meu fiind in pas cu tehnologia, Dar in orice caz a fost un experiment interesant. Recomand tututur sa faca un asfel de experiment, ca este foarte interesant.

Am fost foarte solicitat, mai ales la telefonul mobil. imi suna din cinci in cinci minute. Aveam doua telefoane mobile si eram foarte, foarte ocupat cu a raspunde la telefoane. Si am considerat ca in aceasta perioada de sase luni de zile voi putea avea mai multa grija de problemele de la serviciu, dar si de cele personale”, a marturisit Petru Antal.

Publicat: 26 ian. 2017, 11:39 Autor: Echipa Ciao.ro Life
Pe aceeași temă