EXCLUSIV| Mihai Albu, despre scandalul cu fosta soție: “Nu vreau să ne certăm, nu o dau în judecată pe Iulia. Vreau o relație normală cu fetița mea”

Publicat: 21 May. 2020, 09:32 Vedete

Designerul de pantofi susține că nu-și dorește să se certe cu Iulia Albu, sau să o dea în judecată, ci doar să-i permită să aibă o relație normală, de tată – fiică, cu micuța Mikaela, în limita legii.

Au divorțat în urmă cu 7 ani la notar, de comun acord, și spuneau, la vremea respectivă, că au rămas în relații civilizate. Ei bine, odată cu trecerea anilor între Mihai Albu și Iulia au început să apară discuții din ce în ce mai aprinse, legate de copilul pe care-l au împreună, și care, la divorț, a rămas în grija mamei. Mai mult, cei doi au ajuns și în instanță pentru programul de vizită al copilului. Mihai Albu are dreptul, conform hotărârii judecătorești, să-și vadă fetița 2 weekend-uri pe lună, primul și al treilea. În perioada de izolare însă, acesta nu și-a putut vedea copilul, după cum a scris pe facebook, zilele trecute. El spunea că nu a mai văzut-o pe Mika de 62 de zile pentru că mama fetei nu a fost de acord, aceasta motivând că Mihai merge la serviciu și ia contact cu alți oameni. Designerul a postat mesajul pe contul lui de socializare în care le cerea sfatul prietenilor virtuali. De aici însă, a izbucnit un adevărat scandal între el și Iulia Albu.

După ce s-au certat cumplit în mediul online, prin mesaje, dar și în emisiunea de marți, “La Măruță”, când Iulia Albu a părăsit platoul când a auzit că fostul ei soț va intră în direct, iată că Mihai nu este supărat pe ea și, mai mult, nu dorește să se certe și nici să o dea în judecată. Designerul spune că-și dorește doar să aibă o relație normală cu fiica lui, în limita legii, iar acest lucru ar fi permis doar cu acordul Iuliei.

Mihai Albu: „Nu m-am expus în niciun fel. Am mască, mănuși, dezinfectanți”

Reporter: Marți, în emisiunea ”La Măruță”, fosta soție, Iulia Albu, a declarat că mințiți în ceea ce o privește pe fetița voastră, Mikaela. Ea spunea că nu s-a opus să vedeți copilul și că nu i-ar fi blocat numărul dumneavoastră pe telefon…

Mihai Albu: Legal, toate hotărârile judecătorești și tot ce implică îngrijirea copilului și petrecerea timpului copilului din familii destrămate, sunt în vigoare. Ele nu au fost anulate, ele sunt aplicabile și sunt în derulare. În niciun caz starea de urgență nu aduce nicio schimbare. Eu, legal, aveam dreptul în martie și aprilie la câte 2 weekend-uri în fiecare lună – 1 și 3 din lună – fără interpretări, fără niciun fel de problemă, să-mi văd copilul. Iulia… nu neapărat că s-a impus ea, deși a spus pe post, cu gura ei – la începutul pandemiei, în aceeași emisiune – că nu-mi va da copilul pe motiv că merg la serviciu. Asta, în condițiile în care ea era la serviciu, da? În platou, în emisiune. Adică ea nu era un pericol pentru copil că era la serviciu? Doar eu eram? Ca să revin, Iulia, nu neaparat că s-a opus, însă i-a spus Mikaelei că eu sunt bolnav și că nu poate să se vadă cu mine.

Eu, la serviciu, sunt singur. Mi-am dat oamenii în șomaj tehnic, am fost singur la atelier. Nu am avut clienți, nu a venit nimeni, am făcut plăți, colete, am închis luna. Nu m-am expus în niciun fel. Am mască, mănuși, dezinfectanți. La serviciu stăteam câteva ore dimineața, după care plecam acasă, că trebuia să-mi hrănesc mama. Ea are 92 de ani și este bolnavă, necesită îngrijire tot timpul. Nu aș putea să o expun, vă dați seama. Păi dacă nu-mi expun mama, logic că nu-mi expun nici copilul.

Mihai Albu: “Cât să stai cu copilul în fața blocului, și să nu-l poți duce niciunde? 5 ore, 7 ore, în fața blocului?”

Reporter: Totuși, Iulia spunea că a fost de acord să o vedeți pe Mika în preajma casei ei, adică unde locuiește – cu mama, dar ați refuzat.

Mihai Albu: Am vrut să iau copilul să petrec timp cu el. În urmă cu câteva săptămâni, când îmi propusese ea asta, era foarte frig afară. Cum să stau cu copilul afară, în fața blocului? Totul este închis. Unde să stau cu ea? Parcul e închis, mall-ul la fel… Am fost duminică și am văzut-o o oră și jumătate, în fața blocului, am stat sub un balcon. A fost foarte cald afară. Dar nu am avut unde să o duc, că e totul închis. Dar totuși, dacă eram bolnav, așa cum spune mama ei, de ce m-a lăsat să văd fata acasă, în fața blocului? Mikaela era foarte speriată, când m-am văzut cu ea. Eu am încercat să-i explic că nu sunt bolnav. Îmi spunea: “Tati, dacă te duci la seviciu înseamnă că vrei să mori, înseamnă că nu mă mai iubești, nu faci bine”. Nu am vrut să merg cu poliția să o iau ca să nu o sperii. Cum pot să stau cu ea în fața blocului, puteam să o iau acasă la mine. Nu eram tot eu? Oricum, copilul era speriat și n-am vrut să-l stresez mai mult să chem poliția.

Weekend-ul trecut era weekend-ul meu. Nu am luat-o acasă, am stat cu ea o oră și jumătate în fața blocului, de la 11.00 la 12.30, după care am plecat acasă pentru a-i da de mâncare mamei mele, adică la ora 13.00. Cu Mika am stat sub un balcon, la umbră, că era foarte cald. Am stat o oră și jumătate, cât să stai cu copilul în fața blocului, și să nu-l poți duce niciunde? 5 ore, 7 ore, în fața blocului? Copilul nu plângea, așa cum a spus mama ei. I-am explicat că nu sunt bolnav, copilul a înțeles.

Mihai Albu: “Eu, ca să vorbesc cu Mika, trebuia să o sun pe Iulia să mă programez”

Reporter: Tot în emisiune, fosta soție mai spunea că s-a mai întâmplat că în trecut că mergeați să o luați pe Mika cu poliția… și că micuța s-a speriat și a avut nevoie de ședințe la psiholog ulterior. Ce s-a întâmplat?

Mihai Albu: Nici vorbă. Pentru ce? Copilul a vrut să vină la mine, dar n au lăsat –o să vină. M-am dus să-l iau, mi-a zis că nu mi-l dă și am chemat poliția. Nu am abuzat. Ei au constatat că nu mi-a dat copilul, i-au facut proces verbal și tot ce ține de o astfel de acțiune. După toate acestea, mi-au adus-o. În ziua respectivă, pe la 18.00.

Reporter: Iulia mai spunea că doriți să vă faceți reclamă folosind numele ei sau copilul…

Mihai Albu: Care e reclama? Nu am pomenit de pantofi. Reclamă la ce? Reclamă la implantul meu de păr, la ochelari, la barbă? La ce mi-am făcut reclamă? Eu am spus doar ce am avut de spus vizavi de copil. Sunt destul de băgat în seamă, am fost la emisiuni, îmi prezint colecțiile, nu mă bag în seamă să mă duc în fiecare săptămână, nu sunt ahtiat după tv, o apariție de genul acesta nu-ți aduce nicio vânzare.

Mi-am spus of-ul, m-am descărcat, că de 2 luni nu mi-am văzut copilul și că nu pot lua legătura cu el pe telefonul lui pentru că este restricționat, fix pe numărul meu. Eu, ca să vorbesc cu Mika, trebuia să o sun pe Iulia să mă programez când are chef să-mi o dea la telefon. În 2 luni cred că am vorbit cu copilul meu de 4 sau 5 ori.

Mihai Albu: “Nu s-a mai întâmplat în viața mea să nu-mi văd copilul 2 luni”

Nu mi se pare normal ce s-a întâmplat. Mika a fost îndoctrinată cu prostii despre mine, ca să-i fie frică să mă vadă, o frică indusă total inutil. Vreau ca de săptămâna viitoare să-mi intru în normal, să merg să-mi iau copilul, să petrecem timpul petrecut împreună. Nu s-a mai întâmplat în viața mea să nu-mi văd copilul 2 luni. S-a mai întâmplat să nu mi-l dea un weekend, ci următorul, să nu stea 1 zi în loc de 2, dar nu a trecut 2 luni.

Reporter: Este adevărat că nu i-ați mai plătit pensia alimentară în valoare de 1000 de lei?

Mihai Albu: “Sunt la zi cu pensia alimentară. Nu mă rezum doar la pensie”

Mihai Albu: Sunt la zi cu pensia. Eu nu mă rezum doar la pensie. Are monitor de tenis, joacă tenis, haine, bicicletă, telefon, de toate, tot ce am putut i-am cumpărat. Nu stau pe un imperiu financiar, în limitele bunului simț… dar i-am cumpărat jocuri, rechizite, haine…

Mai spunea că mă laud cu nu știu câți angajați. Ce angajați?  Am probleme cu angajații, nu că mă laud, nu am cu ce să-i platesc. Sunt în șomaj tehnic. E o perioadă tulbure, o perioadă în care am foarte puține comenzi, rezistăm greu și să sperăm că o să-și revină lucrurile la normal.

Reporter: Ați postat mesajul pe facebook și s-a creat o întreagă nebunie. Regretați că ați făcut postarea respectivă în care spuneați că nu ați mai văzut-o pe Mika de 62 de zile și le cereați sfaturi prietenilor virtuali?

Mihai Albu: Nu am crezut că o să am vreo reacție de presă. Eu am crezut că o să primesc de la diverse femei, părinți – și am primit de la părinți – mesaje în care să-mi spună cum să procedez. Sunt mulți oameni care au trecut prin situații similar, în perioada asta de izolare. Ei m-au sfătuit chiar bine. Și, de sigur, m-am consultat și cu avocatul meu.

Reporter: Ați luat legătura cu Iulia după emisiune?

Mihai Albu: Nu, nu m-a sunat și n-am sunat nici eu.

Mihai Albu: “Nu vreau să o dau în judecată pe Iulia. Vreau să am o relație normală cu fetița mea”

Reporter: Intenționați să o acționați în judecată? Vrei să-i transmiteți vreun mesaj, prin intermediul CIAO.ro?

Mihai Albu: Nu, nu vreau să o acționez în judecată. Vreau să se intre în normal pentru programul de vizitare, și să pot lua legătura cu fetița oricând cred eu ca este necesar, și ea cu mine, fără să ceară acordul cuiva. Vrea să-mi spună un of, să-mi spună poate să-i mai cumpăr ceva, să-mi spună ce vrea. Iar eu să pot să o sun, la ore perfect normale să o întreb dacă e bine, sănătoasă, să povestim, să știu de ea. Sunt tatăl ei. Vreau să știu despre ea. Sunt îngrijorat să nu știu despre copilul meu cu săptămânile. Ce mamă e aceea care acceptă așa ceva? Nu vreau să o fac mincinoasă pe Iulia, nu vreau să ne certam, vreau o relație frumoasă cu fetița mea, în limita legii.

Mihai Albu: “Daca s-a căsătorit Iulia, foarte bine. Nu e problema mea”

Reporter: Iulia a mai lăsat de înțeles, în emisiune, că s-ar fi căsătorit…

Mihai Albu: Dacă s-au căsătorit foarte bine, nu e problema mea. Problema mea este copilul. În rest, e viața ei. Sunt împreună de vreo 4 ani, cred, bravo. E un bărbat care acceptă găini în casă, foarte bine. La mine n-a funcționat. Dar astea nu sunt problemele mele atâta timp cât nu afectează copilul. Are tot dreptul să se căsătorească, la fel cum am și eu dreptul. În orice caz, chiar dacă m-aș căsători, nu i-aș spune niciodată copilului meu că are o altă mamă.

 

 

 

Publicat: 21 May. 2020, 09:32 Vedete
Pe aceeași temă