Iulia Albu, despre modă, relația cu iubitul și despre operația grea prin care a trecut – Citește un interviu exclusiv cu cel mai cunoscut critic de modă

Publicat: 14 aug. 2019, 09:59 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Iulia Albu a vorbit despre modă, relația cu iubitul, depresii, despre operația grea prin care a trecut, dar și despre multe altele…

Iulia Albu a vorbit, într-un interviu exclusiv pentru ciao.ro, despre modă și vedetele care o dau în bară, despre relația pe care o are cu iubitul ei, Mike – cu care trăiește o poveste frumoasă de mai bine de 3 ani – dar și despre cea cu fostul ei soț. De asemenea, celebrul critic de modă a dezvăluit prin ce cumpănă a trecut în urmă cu câteva luni când a ajuns la spital și a suferit o operație serioasă. Despre toate acestea, dar și despre multe altele… Iulia Albu a vorbit în interviul exclusiv pe care l-a oferit reporterilor ciao.ro.

Iulia Albu, emisiune educativă in domeniul modei

Reporter: La ce proiecte lucrezi acum?

Iulia Albu: Momentan lucrăm intens pentru lansarea unui nou proiect pe zona de online, mai exact Youtube, este vorba despre o emisiune educativă în domeniul modei  “AIA – APROBAT Iulia Albu”

Reporter: Afacerea cu bijuterii cum merge? Ai mai scos modele noi? Te-ai gândit să faci o linie de bijuterii și pentru bărbați?

Iulia Albu: Brandul de bijuterii “Iulia Albu Les Merveilles” are deja o traiectorie clară, lansăm colecții noi în fiecare an, iar producția am externalizat-o pentru a obține un produs la cele mai înalte standarde de calitate. În România nu există niciun fel de producător de bijuterii capabil să realizeze la standardele pe care noi ni le-am impus la modelele noastre. Bijuteriile “Iulia Albu Les Merveilles” sunt confecționate exclusiv din alamă și nu din staniu (tinichea) cum fac majoritatea producătorilor din România. Placarea este impecabilă și suntem extrem de mândri că am ajuns la produsul pe care-l avem astăzi. A fost un drum lung și greu, cu investiți mari, însă consider că femeia care poartă bijuterii “Iulia Albu Les Merveilles” trebuie să simtă că poartă un produs care poate rivaliza oricând cu orice produs al unui brand internațional.

Reporter: Ce înseamnă brandul Iulia Albu?

Iulia Albu: În acest moment, brandul Iulia Albu înseamnă Iulia Albu ca entertainer, agenția de publicitate pe care o conduc, brandul de bijuterii al cărui designer sunt, iuliaalbu.com și “APROBAT Iulia Albu”, asta doar pentru că, momentan, nu vă pot da detalii despre proiectele mele viitoare.

Reporter: Care este diferența între omul Iulia Albu și personajul Iulia Albu?

Iulia Albu: Această întrebare îmi este adresată foarte frecvent. Eu nu consider că este o diferență fundamentală pentru că eu nu văd ceea ce eu fac ca un personaj. Este adevărat însă că atunci când profesez pentru profesia pentru care am studiat, fie că este vorba despre o emisiune tv sau despre o cronică scrisă, sau despre crearea unui design pentru un nou produs, tind să fiu extrem de riguroasă.

Iulia Albu: „România este plină de “vedete” prost îmbrăcate și prost manageriate”

Reporter: Cu cât timp înainte îți pregătești ținutele atunci când știi că ești invitată la o emisiune sau la un eveniment?

Iulia Albu: Conceperea unei ținute poate dura de la 5 minute la 4 săptămâni în funcție de evenimentul despre care este vorba sau proiectul tv la care particip. În general, când sunt implicată în proiecte tv de anvergură, prefer să-mi schițez ținutele cu ceva timp înainte pentru întregul sezon, însă aceasta nu este neapărat o regulă.

Reporter: Numește o vedetă bine îmbrăcată, din punctul tău de vedere. Și una prost îmbrăcată. Dar și una pe care o apreciezi că și-a schimbat stilul vestimentar și a ascultat de sfaturile tale.

Iulia Albu: România este plină de “vedete” prost îmbrăcate, prost conciliate și prost manageriate, în sensul în care există o foarte mare parte a “pițiponciadei de Dâmbovița” care ar purta orice pentru un barter mizer. Este dur ceea ce spun, însă îmi asum fiecare cuvânt, iar cele care nu o fac merită cu atât mai mult respectul publicului lor. Delia este una dintre vedetele care au evoluat foarte mult ducându-și stilul vestimentar dintr-o extremă în alta și cu siguranță de cele mai multe ori face ceea ce face bine.

În general, în România există multe femei care se îmbrăca bine chiar dacă ele nu sunt neapărat extrem de cunoscute. Din categoria celor cunoscute… aș menționa-o pe Angela Gheorghiu, Oana Cuzino și Camelia Șucu.

Iulia Albu: „Nu sunt genul de persoană care se pupă cu toată lumea de dragul de a da bine la tv”

Reporter: Cu foștii colegi de la “Bravo, ai stil” mai ții legătura? Ai păstrat vreo relație de prietenie cu careva dintre ei?

Iulia Albu: Nu am obiceiul să dezvolt relații personale cu persoanele cu care colaborez profesional, consider că nu este o practică “sănătoasă” și, pe cale de consecință, nici nu am făcut-o vreodată. Dacă relațiile profesionale se dezvoltă ca urmare a unei relații apropiate, lucrurile stau însă diferit. Nu sunt la curent cu ce se întâmplă în cadrul proiectului, dar le urez succes în continuare.

Reporter: În urmă cu câteva luni ai avut un schimb de replici cu Cătălin Botezatu… Pe vremea când erați jurați la “Bravo, ai stil!” erați apropiați… va înțelegeați bine. Ce s-a întâmplat?

Iulia Albu: Un lucru interesant despre mine este că de foarte multe ori dezvolt relații mai apropiate cu oamenii din spatele camerei decât cu cei alături de care sunt în platou. Nu o fac intenționat, pur și simplu acest lucru se întâmplă natural pentru că de multe ori nu am preocupări comune cu toți oamenii cu care lucrez. Am știut însă să fiu o persoană cu bun simț și respectuoasă întotdeauna.

De Cătălin Botezatu nu m-a legat niciodată o prietenie, cu siguranță nu una cu însemnătate și cu atât mai puțin una de fațadă. Nu sunt genul de persoană care se pupă cu toată lumea de dragul de a da bine la tv.

Reporter: După schimbul de replici pe care l-ați avut ați mai discutat? Sau ați încheiat orice fel de comunicare, relație?

Iulia Albu: Eu întotdeauna spun ce am de spus și o fac de cele mai multe ori într-o manieră care nu necesită remarce ulterioare. Vorbesc cu multă lume, însă niciodată cu toată lumea.

Iulia Albu: „Au existat persoane care au reacționat agresiv atunci când au fost comentate de către mine”

Reporter: Este adevărat că scandalul dintre voi a început la înmormântarea lui Răzvan Ciobanu? Ce s-a întâmplat mai exact acolo?

Iulia Albu: Ceea ce s-a întâmplat cu Răzvan este foarte trist și prefer să nu intrăm în acest subiect. Nu are neapărat legătură cu întrebarea ta, ci are legătură cu întreagă întâmplare care, pe mine una, m-a zguduit puternic.

Reporter: De când ai încheiat colaborarea cu “Bravo, ai stil!” te-ai mai uitat la emisiune? A fost vreo concurentă care ți-a atras atenția, care ți-a plăcut?

Iulia Albu: Proiectul “Bravo, ai stil!” a fost un proiect frumos care m-a ajutat să cresc din anumite puncte de vedere, însă, ca orice etapă profesională, era o etapă ce trebuia depășită.

Cu siguranță “Bravo, ai stil!” a fost un proiect care a influențat, în primul rând, foarte mulți adolescenți, eu sper că ei au înțeles ce era de înțeles din acest proiect și că acum înțeleg diferit lucrurile.

Moda nu a fost și nu va fi niciodată despre cârpe și am toată autoritatea să spun acest lucru. Nu aș vrea să mă erijezi într-o persoană calificată pentru a da sfaturi pentru că nu sunt nici psiholog, nici psihiatru și, în general, nu agreez impostura în niciun domeniu. Știu însă că atunci când ai nevoie de ajutor este bine să-l ceri, iar atunci când ceva se rupe, de cele mai multe ori, nu are rost să încerci să-l repari.

Pantofii pe care Iulia Albu sigur ii vrea! Sunt un kitsch total, dar se potrivesc cu COCOSUL ei

Reporter: Pentru că spui lucrurilor pe nume, de-a lungul timpului, anumite vedete s-au “ofuscat” că le-ai comentat ținutele. Cu unele din ele ai avut chiar discuții aprinse… cum ar fi Andreea Bălan, Andreea Bănică… este adevărat că ți-au trimis mesaje de amenințări?

Iulia Albu: În România, critica nu este un subiect foarte înțeles în niciun domeniu, de ce ar fi în modă? Cu siguranță există și au existat mereu persoane care au reacționat agresiv atunci când au fost comentate de către mine, dar acest lucru nu m-a influențat niciodată și, până la urmă, nu cred că este relevant să reducem întreagă discuție la a analiza reacțiile virulente a trei dive ciufulite.

Iulia Albu, despre relația cu Mihai Bendeac

Reporter: Care este relația dintre tine și Mihai Bendeac… s-au speculat multe în presă… poate și datorită sau din cauza… postărilor voastre de pe rețelele de socializare unde… uneori aproape că va făceați declarații…

Iulia Albu: Poate în altă viață când vom fi amândoi pisici (râde-n.r.)

Reporter: Care este relația pe care o ai cu fiica ta? Mikaela are înclinații spre modă, desen… ?

Iulia Albu: Mikaela este un copil normal care crește frumos și se dezvoltă sub atenta supraveghere a mea și a iubitului meu. Doar timpul va spune ce domeniu va alege să studieze și care va fi profesia pe care și-o va alege. Nu sunt și nu am fost niciodată una dintre acele mame care-și împing copilul de la spate pentru a opta pntru o carieră sau altă. Consider că de foarte multe ori cei care fac asta, o fac din frustrarea faptului că nu au reușit să-și atingă propriile țeluri în viață.

Ce relație are Iulia Albu cu fostul soț

Reporter: Care este relația pe care o ai cu tatăl fetiței, fostul tău soț, Mihai Albu. Știu că la un moment dat ați avut ceva discuții în ceea ce privește pensia alimentară a Mikaelei și programul de vizită…

Iulia Albu, decizie radicala din respect pentru Andreea Balan

Iulia Albu: Relația pe care o avem cu fostul meu soț este una… cordială și atât. Asta nu înseamnă că avem foarte mari divergențe, consider că între doi oameni care au împreună un copil este un gest de responsabilitate și de maturitate să existe o relație civilizată.

Reporter: Tot mai multe femei sunt agresate fizic și verbal și foarte puține au curaj să spună asta. Ție ți s-a întâmplat în viața ta să te confrunți cu astfel de situații? Ce ai făcut? Ce le sfătuiești pe femei să facă?

Iulia Albu: În România, din păcate, este o practică frecventă ca femeile să fie agresate atât fizic, cât și verbal, nu doar în cadrul relațiilor pe care le au cu partenerii lor, ci chiar și pe stradă sau pur și simplu când iau metroul. Nu mai vorbim despre ceea ce se întâmplă la unele locuri de muncă. Consider că nu există nicio scuză pentru cineva care se confruntă cu așa ceva să rămână în situația respectivă.

Iulia Albu: „Consider că depresia este un termen care se folosește cu prea mare lejeritate și uneori iresponsabil”

Reporter: Depresia este una din bolile cu care se confruntă multe femei. Ție ți s-a întâmplat să intri în depresie într-un moment greu al vieții tale? Sau poate după naștere? Cum te-ai tratat?

Iulia Albu: Nu am suferit de depresie și, deși știu că este o problemă extrem de serioasă, consider că ea nu trebuie exacerbată și orice mică dramă a unei mămici să devină automat depresie. Consider că diagnosticul este extrem de important și că, pe cale de consecință, el poate fi stabilit doar de către un psiholog sau psihiatru și în niciun caz nu cred în dramele imaginare ale unora și altora care au rămas cu 5 kilograme în plus după naștere. Consider că este un termen care se folosește cu prea mare lejeritate și uneori iresponsabil.

Reporter: Provii dintr-o familie de actori si… medici. Cum de n-ai îmbrățișat aceste meserii?

Iulia Albu: Este adevărat că în familia mea au fost atât scriitori, actori, istorici, preoți, un mix foarte interesant, motiv pentru care una dintre firmele mele poartă o interpretare a numelui vechi al familiei mele. Consider asta un tribut și un fel de responsabilitate pe care o avem, aceea de a duce mai departe numele și opera celor care au fost înaintea noastră.

Imagini rare cu Iulia Albu! A iesit in parc alaturi de fiica si iubitul ei VIDEO

Reporter: Ești și avocat de profesie. Mai activezi în acest domeniu?

Iulia Albu: Poate unul dintre lucrurile pentru care sunt extrem de recunoscătoare părinților mei este acela că m-au învățat să am puterea de a face alegerile pe care le consider potrivite și de a nu mă supune unor rigori care nu înseamnă nimic pentru mine. Am vrut să fiu avocat și am devenit avocat definitiv, am dorit să fac modă și am devenit designer după ce am absolvit cursurile celei mai prestigioase facultăți din România în domeniu. Cu siguranță, dacă peste câțiva ani voi dori să îmbrățișez o altă profesie, traseul meu va fi același, acela de a absolvi, în primul rând, o facultate în domeniu și de a face performanță. Este felul în care sunt construită și felul în care până la urmă am reușit să mă impun în toate domeniile în care am activat.

 Iulia Albu își mai dorește cel puțin încă un copil

Reporter: Apropo, îți mai amintești la ce vârstă ai început să lucrezi prima oară și ce sumă ai câștigat pentru prima dată?

Iulia Albu: Prima oară am lucrat în timpul facultății de Drept, în anul 2, însă nu am fost remunerată pentru această muncă fiind practic un stagiu pe care l-am obținut în urma unui concurs, în urma unui interviu extrem de dur și care m-a ajutat foarte mult în profesia ulterioară de avocat. În prima parte a carierei mele de avocatură țin minte însă, după intrarea în Barou, că aveam salariul de aproximativ 800 de lei care era un lucru comun pentru un stagiar. Și uite că nu am nicio problemă să-ți spun lucrul acesta pentru că eu consider că indiferent de profesia sau meseria pe care ți-o alegi nu contează atât de mult cât câștigi în faza inițială, ci contează cât de bine te poți impune în domeniul tău. Sigur, doamna Ecaterina Andronescu probabil nu va fi de acord cu mine, însă dânsa adună în genunchi bani mototoliți de pe jos, un gest care, pe mine una, nu mă reprezintă și nu mă caracterizează.

Reporter: Cum este relația ta actuală? Mike este bărbatul lângă care ai vrea să-ți petreci tot restul vieții?

Iulia Albu: În general eu vorbesc foarte puțin despre viața mea personală și aș vrea să păstrez anumite lucruri doar pentru mine și iubitul meu. Însă nu aș putea niciodată să stau lângă o persoană pe care să nu mi-o văd alături pe termen lung. Nu sunt genul de persoană publică care își schimbă logodnicul o dată pe an.

Reporter: Te vezi din nou mireasă? Te-a cerut în căsătorie, ți-a oferit inelul de logodnă?

Iulia Albu: Nu m-am văzut niciodată mireasă în sensul de femeie care are nevoie de confirmarea dată de cererea din partea unui bărbat. Da, mă voi recăsători însă nu am hotărât dacă acest eveniment va fi unul pe care-l voi împărtăși cu publicul sau îl voi păstra doar pentru mine.

Reporter: Spuneai că îți mai dorești și un copil…. Pe când asta?

Iulia Albu: Ne dorim amândoi cel puțin încă un copil, însă n-aș spune că acesta este focusul nostru în acest moment.

 Iulia Albu și iubitul ei lucrează împreună

Reporter: Tu și iubitul tău lucrați împreună. Cum este să lucrezi cu omul pe care-l iubești? În unele cupluri… această rețetă funcționează perfect, pe când în altele… deloc.

Iulia Albu: Nu cred în business-urile făcute în familie, doar de dragul de a-l valida pe celălalt. Iubitul meu și cu mine am ajuns să lucrăm împreună pentru că fiecare dintre noi are ceva foarte valoros de oferit companiei și pentru că suntem amândoi profesioniști în domeniul nostru.

Reporter: Cum te întreții? Câte kilograme ai, ce mănânci într-o zi? Sport faci?

Oana Roman si Iulia Albu, la cutite! Cele doua vedete isi arunca replici acideIulia Albu: Până acum câțiva ani puteam să spun în toate interviurile pe care le dădeam că nu țin niciun fel de dietă și că felul în care arăt se datorează geneticii, însă acum nu mai este cazul. Dietă pe care o țin nu este foarte restrictivă, în schimb gluten și zahăr mănânc o singură dată pe săptămână. În plus, merg cel puțin o dată pe zi la sală.

Iulia Albu, operație de înlăturare a unui chist ovarian

Reporter: Câte operații estetice ai? Una de subțiere a gleznelor…  Ai mai vrea să schimbi ceva la tine?

Iulia Albu: Am o singură operație estetică aceea de liposculptură a gleznelor. Nu am acid hialuronic în buze, nu am implant mamar și chiar dacă nu sunt vehement împotriva acestor intervenții, sunt cu siguranță pentru a păstra aspectul natural și consider că este un gest de responsabilitate din partea celor care apelează la ele să o facă în așa fel încât să nu mutileze aspirațiile estetice ale femeii moderne.

Reporter: Ce trucuri de frumusețe ai? Ce creme, măști folosește? Ți le prepari singură acasă?

Iulia Albu: Tenul meu este extrem de sensibil și mi-a fost foarte greu să-mi găsesc linia de cosmetice care să fie potrivită pentru tipul meu de ten. În ultima perioadă am făcut o obsesie pentru produsele celor de la Plush Bio, un brand românesc emergent pe care am fost foarte plăcut surprinsă să-l descopăr dintr-o pură întâmplare. În ceea ce privește produsele de make-up pe care le folosesc, ele sunt de la diferite branduri, însă preferatul meu rămâne fondul de ten Double Wear de la Estee Lauder.

Iulia Albu nu se dezbraca la plaja!Reporter: Recent ai trecut printr-un moment delicat… ai suferit o intervenție. Ce s-a întâmplat mai exact? Ai ajuns la spital…

Iulia Albu: Anul acesta am suferit două intervenții, una de înlăturare a unui chist ovarian. Nu este o experiență plăcută, însă am ținut ca cititoarele mele să aibă ceva de învățat din experiența mea și din faptul că am fost victima unei diagnosticări greșite, motiv pentru care am și considerat necesar să public un articol pe iuliaalbu.com în legătură cu acest subiect și cu importanță celei de-a două opinii medicale. Consider că în România există foarte multă incompetență în medicină și de foarte multe ori această incompetență este acoperită conștiincios de relațiile potrivite.

Iulia Albu, 4 animale de companie

Reporter: Câte animale de companie mai ai? Știu că aveai cameleoni, cățel, un cocoș și o găină. Ți-ai mai cumpărat ceva nou sau le ai tot pe aceleași?

Iulia Albu: Acasă am 2 cameleoni și 2 buldogi francezi. Suficient aș spune eu. Toate înaripatele sunt în prezent la Periș unde au voliere special amenajate. Nu contează că ai ca animal de companie un greiere cu coadă albastră, o găină sau un câine lup, ci contează să-i acorzi atenție și să înțelegi resposabilitatea ce vine odată cu el.

Reporter: Fiecare animal de companie are carnet și veterinar… mergi des cu ei la medic?

Iulia Albu: Toate animalele și păsările mele au carnet de sănătate și merg regulat la veterinar.

Iulia Albu vrea ROAST! Fashion editorul vrea sa fie luata la misto de fanii ei

 Iulia și iubitul, vacanță în România

Reporter: Ce planuri de vacanță ți-ai făcut? Pe unde te plimbi vara această? Bănuiesc că ai nevoie să-ți încarci bateriile…

Iulia Albu: Ador România și ador să vizitez locuri minunate în țara mea, iar anul acesta cu siguranță momentele de respiro le voi petrece pe meleaguri românești. Nu voi avea foarte multă vacanță nici în acest an, însă încerc și am încercat întotdeauna să-mi fac timp pentru a petrece alături de familia mea, lucru care este cel mai important până la urmă.

Reporter: Un mesaj pentru cititorii Ciao.ro?

Iulia Albu: Un mesaj pentru cititorii ciao.ro ar fi să fie mereu încrezători în ei înșiși/ ele însele și să nu uite niciodată că nu au nevoie de aprobarea nimănui pentru a fi cine sunt.

 

 

Publicat: 14 aug. 2019, 09:59 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă