EXCLUSIV | Mihaela Bilic, ponturi despre cum să mâncăm fără să ne îngrășăm de Sărbători: „În zece migdale sunt calorii cât pentru un fel de mâncare”

Publicat: 21 dec. 2022, 11:41 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete

Mihaela Bilic ne dă ponturi despre cum să mâncăm fără să ne îngrășăm în perioada sărbătorilor.

Mihaela Bilic, ponturi pentru mesele de sărbători! Medicul ne învață cum mâncăm tot ce ne poftește inima de Crăciun și Revelion, fără luăm în greutate.

Prezent la petrecerea Alist Magazine, recent, medicul nutriționist ne-a dezvăluit, într-un interviu exclusiv, cum putem ne împărțim felurile de mâncare în așa fel încât gustăm din toate și nu ne trezim în ianuarie cu surplus de kilograme.

Mihaela Bilic, ponturi pentru mesele de sărbători

Cum facem să nu ne îngrășăm de sărbători?

Pentru a nu ne îngrășa de sărbători, mâncăm din toate, dar nu totul odată. Împărțim mâncarea pe care ar trebui să o mâncăm la o masă pentru o zi întreagă. Aperitivele le mâncăm dimineața, sau sarmalele și ciorba la prânz, iar friptura și cozonacul seara.

Este o chestiune de cantitate, iar dacă mâncăm din toate câte puțin, avem satisfacția că am gustat din toate și nici nu ne îngrășăm.

Este indicată o detoxifiere după această perioadă?

Clar! După ce au trecut sărbătorile este indicat sa mâncăm ciorbă, iaurt, salată fără ulei, pentru a da organismului o pauză.

Nu este nevoie de o detoxifiere drastică?

Nu avem nevoie de o detoxifiere drastică, dar de una cu supe, produse lactate și multe legume. Aceasta este cea mai bună cale după această perioadă.

Ce spune Mihaela Bilic despre curele de detoxifiere

Ce perioadă trebuie ținută această cură de detoxifere?

Depinde de fiecare în parte, în funcție de rezistența fiecăruia. Inclusiv pe parcursul anului e bine să postim acele trei zile pe săptămână. Puțin exercițiu de foame este bine să îl facem și pe parcursul anului.

Care sunt cele trei alimente care nu trebuie să lipsească niciodată din alimentația noastră?

Pe primul loc sunt produsele lactate, trei linguri de orez sau o felie de pâine pentru funcționarea mai bună a metabolismului dar și a minții, și legumele. În loc să ronțăim chipsuri sau migdale, mai bine niște legume proaspete.

Spuneți ca migdalele au multe calorii?

Migdalele sunt sănătoase, dar au și multe calorii. În zece migdale sunt calorii cât pentru un fel de mâncare.

Care sunt trei alimente pe care nu le-ați consuma niciodată?

Încerc să nu îmi pun interdicții pentru că atunci când îți interzici, pofta este și mai mare. În schimb, evit să mănânc lucruri ultra procesate, cele cu tot felul de substanțe chimice și cele cu termen foarte lung de expirare.

Mihaela Bilic: „Este din ce în ce mai greu să descifrezi ce este pe etichetă, ce conțin acele produse”

Vă uitați pe etichete atunci când mergeți la cumpărături?

Cu siguranță! Fie merg și iau produsele pe care deja le cunosc, fie dacă trebuie să încerc ceva nou sunt foarte atentă. Este din ce în ce mai greu să descifrezi ce este pe etichetă, ce conțin acele produse, dacă este sau nu un aliment de calitate. Petrec mai mult timp într-un magazin atunci când cumpăr mâncare, decât într-unul de haine.

Vă opresc oamenii pe stradă? Ce vă spun?

Nu mă opresc oamenii pe stradă, însă dacă sunt într-un loc care predispune așa la vorbă, fie în piață sau într-un loc în care se mănâncă, oamenii simt nevoia să mă întrebe și să îmi ceară sfaturi, iar eu sunt extrem de disponibilă și dornică să fac asta.

Ce faceți de sărbători?

De Crăciun stau în familie, iar de Anul Nou plec la Gura Humorului, în Moldova unde se mănâncă foarte bine și sunt multe tradiții.

Publicat: 21 dec. 2022, 11:41 Autor: Grigoriev Gabriela Vedete
Gabriela Grigoriev este reporter special pe zona de Lifestyle la CIAO.RO, care face parte din Grupul de presa GMN. A…...
Pe aceeași temă